Рекомендуємо прочитати

10 рецептів найсмачніших голубців - обов'язково збережіть

article3621.jpg

1. Голубці з грибами

Інгредієнти:

  • Білокачанна капуста - 8-10 листів
  • Вода
  • Сіль - за смаком
  • Рослинна олія - 2 ст. л.

Для начинки:

  • Свіжі гриби - 500 г або сушені гриби - 100 г
  • Томатна паста - 1-2 ст. л.
  • Розсипчаста рисова каша - 1/2 ст.
  • Сіль - за смаком.

Приготування:

  1. Капустяне листя проварити в киплячій воді 2-3 хв., вийняти з води та дати воді стекти.
  2. При необхідності жорсткі прожилки листя злегка відбити до м'якості дерев'яної сапкою.
  3. На кожен капустяний лист покласти 2-3 столові ложки начинки і загорнути його. Голубці підсмажити в олії, потім тушкувати в гусятниці або в духовій шафі на деку.
  4. Подати з відвареною картоплею і салатом з огірків.
  5. Для начинки сушені гриби помити і відварити. Свіжі гриби відварити, дрібно нарізати. Змішати гриби з рисом і томатною пастою, посолити за смаком.

2. Голубці по-закарпатськи

Інгредієнти:

  • Капуста - 3 кг
  • Свиняча корейка - 1 кг
  • Свинячий жир - 150 г
  • Цибуля - 250 г
  • Сметана - 130 г
  • Томат-пюре - 40 г
  • Мелений перець, сіль

Приготування:

  1. З головок капусти вирізати серцевину так, щоб листя не розсипалося. Покласти капусту в каструлю з підсоленим окропом і варити на слабкому вогні кілька хвилин. Коли капуста охолоне, відокремити листя і на кожному зрізати потовщену частину.
  2. М'ясо нарізати тонкими скибочками, відбити, посолити і поперчити. На лист покласти скибочку м'яса, мажену в жиру цибулю, загнути з двох сторін і згорнути рулетиком.
  3. На дно каструлі покласти кришку меншого діаметру. Покрити її капустяним листям, та на них скласт голубці. Накрити також капустяним листям, залити підсоленим окропом, додати залишки жиру і варити на слабкому вогні 1,5 год.
  4. Додати до голубців змішану з томатом-пюре сметану і поставити в гарячу духовку на 30-40 хв.

3. Сармі (болгарські голубці)

Інгредієнти:

  • Телятина - 500 г
  • Свинина - 300 г
  • Цибуля зелена - 1 пучок
  • Рис - 1/2 ст.
  • Йогурт - 1 ст.
  • Листя виноградні або капустяні - 30-40 шт.
  • Масло вершкове - 100 г або масло рослинне - 1/2 ст.
  • Петрушка , м'ята, перець, сіль за смаком

Приготування:

  1. Цибулю подрібнити і обсмажити в олії, додавши трохи води, після чого перемішати з паприкою і відставити.
  2. Додати дрібно нарізане м'ясо, рис, перець, м'яту і дрібно нарізану петрушку. Залити все гарячою підсоленою водою і тушкувати до тих пір, поки рис не вбере всю воду.
  3. Обдати листя гарячою підсоленою водою і викласти на кожен по чайній ложці готової начинки.
  4. Загорнути голубці і покласти в каструлю. Додати води і чайну ложку жиру. Тримати на повільному вогні під закритою кришкою.
  5. Йогурт злегка збити, додати м'яке масло, посипати паприкою. Подавати соус разом з голубцями.
  6. Нафарширувати таким способом можна не тільки листя, але й солодкий перець, баклажани або цукіні.

4. "Ліниві" голубці

Інгредієнти:

  • Капуста - 1 шт.
  • М'ясо - 500 г
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Бульйон - 1 ст.
  • Рис - 1/2 ст.
  • Томат - 1 ст. л.
  • Лавровий лист, перець, сіль за смаком

Приготування:

  1. Качан капусти обдати кілька разів водою і дрібно порізати.
  2. На дно каструлі покласти масло або маргарин і половину капусти. Нарізане шматочками м'ясо, терту моркву, томат обсмажити.
  3. У каструлю з капустою покласти спочатку м'ясо, потім морква, на неї - сирий рис, капусту, що залишилася.
  4. Додати лавровий лист, перець, трохи бульйону і тушкувати до готовності.

5. Голубці з рибним фаршем

Інгредієнти:

  • Капуста - 1 кг
  • Рис відварний - 100 г
  • Зелень петрушки і кропу - 10 г
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Соус сметанний
  • Масло вершкове - 2 ст. л.
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Риба (фарш) - 400 г

Приготування:

  1. Підготовлений качан капусти відваріть до напівготовності в киплячій підсоленій воді. У вареного листя зріжте потовщену частину. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і обсмажте на маслі.
  2. Рибний фарш змішайте з рисом, обсмаженою цибулею, посоліть, поперчіть і перемішайте.
  3. На листя капусти покладіть фарш, загорніть, надаючи голубям прямокутну форму.
  4. Голубці обсмажте з обох сторін на вершковому маслі, після чого залийте сметанним соусом і запікайте в духовці протягом 8-10 хвилин.
  5. Подавайте голубці по 2 шт. на порцію з соусом, в якому вони готувалися, і прикрасивши зеленню.

6. Голубці з ковбасою

Інгредієнти:

  • Пшеничний хліб - 200 г
  • Капуста - 1 шт.
  • Варена ковбаса - 200 г
  • Яйця курячі - 2 шт.
  • Маргарин або смалець - 2 ст. л.
  • Гірчиця - 2 ст. л.
  • Яблука - 4 шт.
  • Сіль - за смаком

Приготування:

  1. Замочений і віджатий хліб та ковбасу пропустіть через м'ясорубку, додайте яйця, гірчицю, сіль.
  2. Перемішайте.
  3. Відокремте від капустяного качана велике листя. Щоб вони стали гнучкими і еластичними, треба облити їх гарячою водою, підкисленою оцтом.
  4. Приготований фарш покладіть на листя, скрутіть конвертом.
  5. Обсмажте голубці на смальці або маргарині.
  6. Додайте у сковорідку трохи гарячої води. Голубці обкласти нарізаними яблуками і тушкуйте, закривши кришкою.

7. Голубці з сиром "зимова казка"

Інгредієнти:

  • Капуста - 1/4 качана
  • Сир - 8 ст. л.
  • Борошно - 1 ст. л.
  • Рис - 1 ст. л.
  • Масло - 1 ст. л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Цукор - 2 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Сметана - 1 ст. л.

Приготування:

  1. Від качана капусти середньої величини відокремити 5-6 листків, опустивши в каструлю з підсоленою кип'яченою водою, і варити 5-10 хвилин.
  2. Потім перекласти капусту на друшляк, дати стекти воді.
  3. Зрізати з листя товсті середні прожилки, покласти на середину кожного аркуша фарш і загорнути.
  4. Після цього голубці викласти в каструлю, залити 1/2 склянки сметани і тушкувати в духовці до тих пір, поки капуста не стане м'якою.
  5. Фарш: рис відварити в підсоленій воді, відкинути на решето, сир пропустити через м'ясорубку і змішати з сирим яйцем, борошном, відвареним рисом, розчином солі і чайною ложкою розтопленого вершкового масла.

8. Голубці картопляні

Інгредієнти:

  • Картопля - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 200 г
  • Морква - 200 г
  • Олія - 50 г
  • Сметана - 200 г
  • Перець чорний мелений - 3 г
  • Сіль - за смаком

Приготування:

  1. Ці голубці краще фарширувати в листя квашеної капусти.
  2. Картоплю помити, почистити, натерти на дрібній тертці.
  3. Цибулю і моркву почистити, дрібно нашаткувати і смажити на рослинній олії. Змішати терту картоплю і пасеровані овочі, посолити і поперчити чорним меленим перцем.
  4. Укладаючи приготований фарш на капустяне листя, сформувати голубці, укласти на деко, полити соусом зі смаженої цибулі.

9. Голубці з м'ясом і сиром

Інгредієнти:

  • Савойська капуста (крупне листя) - 4 шт.
  • Помідори - 500 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Сир (тертий) - 60 г
  • Свинина (рубана) - 175 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Ароматизований оцет - 3 ст. л.
  • Хліб (скибочку, для тостів) - 1 шт.
  • Оливкова олія - 3 ст. л.
  • Картопля (дрібний) - 500 г
  • Сіль, перець - за смаком

Приготування:

  1. Капусту бланшувати близько 2 хвилин, обдати холодною водою, листя розрізати навпіл. Помідори очистити і нарізати кубиками.
  2. Цибулину порізати, змішати з 40 г сиру, свининою, яйцем і 1 ст. ложкою оцту. Подрібнити м'якоть хліба і додати у фарш, посолити, поперчити.
  3. Розкласти фарш на листя, згорнути рулетиками, закріпити. Розігріти 1 ст. ложку масла, додати помідори, 50 мл води, 2 ст. л. оцту.
  4. Тушити в цьому соусі голубці 15 хвилин.
  5. Картоплю розрізати на четвертинки. Смажити у 2 ст. ложках олії 15 хвилин. Посолити і поперчити.
  6. Подати з соусом, посипавши сиром.

10. Голубці кисло-солодкі

Інгредієнти:

  • Фарш з яловичини - 500 г
  • Капустяні листи (великі) - 8 шт.
  • Відварений рис - 100 г
  • Ріпчасту цибулю - 50 г
  • Томатний соус - 100 г
  • Ізюм - 50 г
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Перець - 1 ч. л.
  • Томатна паста - 240 г
  • Імбир (тертий) - 50 г
  • Ароматизований оцет - 100 г

Приготування:

  1. Покласти капустяне листя в скляну каструлю.
  2. Закрити і помістити в піч на 4-6 хвилин тушкувати до м'якості.
  3. З'єднати м'ясо, рис, подрібнену цибулю, томатний соус, родзинки, сіль, перець. Добре перемішати.
  4. Нафарширувати отриманою сумішшю капустяні листи, згорнути їх на зразок сигар. Закріпити шов.
  5. Покласти швом вниз в каструлю.
  6. З'єднати інші продукти, перемішати і вилити на голубці.
  7. Помістити в піч на 15-18 хвилин при 50%. Капустяні листи не повинні розвалитися.
  8. Залишити на 5 хвилин перед подачею.

Смачного!

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

 Захотілося рибки? Як смачно приготувати скумбрію? Пропонуємо Вам рецепт дуже смачної запашної маринованої скумбрії....
Раніше я не знала, як привітати улюбленого чоловіка, що подарувати, що сказати? Це питання задає собі кожна жінка, яка...
Використовуючи різні спеції та приправи при приготуванні риби, можна впливати на смакові якості страви. Від прянощів...
Scroll To Top