Рекомендуємо прочитати

Як отримати хрустку скоринку на курці

article2922.jpg

У кулінарії існує безліч рецептів приготування курки, в яких йдеться про те, як отримати хрустку скоринку на курці. Одним з найпопулярніших серед них вважається приготування курки-гриль. Цей рецепт зовсім не вимагає особливого часу і сил, але запікаючи курку таким способом, ви неодмінно отримаєте не тільки вишукану страву, але й таку бажану хрустку скоринку.

Всі страви з курки ще з давніх пір користуються великою популярністю, адже куряче м'ясо - це доступний і досить недорогий продукт, який швидко готується. Звичайно, кожна господиня бажає приготувати по-своєму апетитне і красиве блюдо і при цьому завжди отримувати хрустку скоринку на курці, яка служить відмінним прикрасою. Отже, щоб отримати такий результат, вам необхідні: рослинна олія, курка, спеції, лимон, готові приправи, мікрохвильова піч, аерогриль, духовка.

Мікрохвильова піч і скоринка на курці
Отримати апетитну скоринку можна запікаючи курку в мікрохвильовій печі. Для цього вибираємо невелику курку, приблизно в 1,3 кілограма. Завдяки такій вазі наша курка зможе добре пропектися. Маринуємо в необхідному маринаді птицю і залишаємо на годину, потім кладемо курку на грати для гриля. Під цю решітку необхідно покласти тарілку, в яку в процесі приготування потраплятиме жир. Ваше основне завдання полягає в тому, що ви повинні стежити, щоб в процесі приготування не злетіла фольга. Рівень потужності необхідно встановити 100%. Саме при такому режимі курка готуватиметься тільки за допомогою мікрохвиль. Необхідний час для готування - 10 хвилин. Після знімаємо фольгу, а в тарілку наливаємо воду. Перемикаємо мікрохвильову піч на режим гриль + НВЧ і готуємо протягом 12 хвилин. Тепер перевертаємо нашу курку і стільки ж часу готуємо на іншій стороні. У результаті ви зможете отримати хрустку скоринку.

Готуємо курку в аерогрилі
У разі приготування курки на аерогрилі, ви можете вибрати птицю великих розмірів. Попередньо замаринувавши курку, смажимо її на піддоні або решітці. Режим може залежати від типу аерогрилю. Виставляємо температуру рівну 160 градусам. Час приготування має становити 45 хвилин. Якщо ви смажите курку на решітці, постійно її перевертати не варто. Ну а якщо ви в процесі приготування вирішили скористатися піддоном, спочатку вам необхідно підсмажити протягом 15 хвилин нижню частину і тільки після цього перевернути курку. Не забувайте стежити за ступенем готовності.

Якщо ви готуєте курку на спеціальному вертелі - за 30 хвилин до процесу готування вхолосту на 10 хвилин включите гриль, а після провітріть його. Тепер насаджуємо курку на гриль, але перед цим замотуємо крила і нижню частину ніжок за допомогою фольги. Грунтовно фіксуємо курку таким чином, щоб тушка не мала можливості під вагою своєї ваги самостійно крутитися на рожні. У поганому випадку вона з однією з сторін може підгоріти. Поверхню курки змащуємо оливковою олією і ставимо крутив у спеціальне гніздо. Включаємо гриль, виставивши температуру рівну 200 градусам. Готуємо птицю протягом 30 хвилин. Ви обов'язково отримаєте бажану скоринку.

Готуємо курку в духовці
Запікати курку в духовці можна будь-якого розміру. У процесі запікання можна використовувати піддон, грати або навіть звичайну банку, на яку необхідно «насадити» птицю. Перед готуванням маринуємо курку і поміщаємо її в попередньо розігріту духовку. Температура запікання повинна становити 180 градусів. Загальний час готування повинен залежати від самого розміру курки. Готуючи курку, не варто забувати її кілька разів перевертати, щоб вона якомога краще пропеклась. Ось ми і отримали хрустку скоринку.

Корисні поради
Для отримання бажаної скоринки на курці не варто її перетримувати, інакше вона стане сильно сухою. Перевіряти готовність курки можна протикаючи її в області грудки або стегна, використовуючи вістрі ножа. Якщо в цей момент з курки буде витікати світла, прозора рідина в якій немає крові - вона повністю готова.

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Салат з чорносливом і куркою люблять багато, але існують різні способи його приготування, з різними компонентами....
Який святковий стіл може обійтися без смачних і красивих бутербродів? Тим більше якщо вони ще й корисні для здоров'я,...
Два великих кореня селери, 1-2 ст. л. рослинної олії, 2 ст. л. борошна, 1 жовток, 1 ст. води, сік половини лимона, сіль. Селеру...
Відварний свинячий язик в хрусткій скоринці з панірувальних сухарів! Приготований таким чином язик можна подати до...
Scroll To Top