Рекомендуємо прочитати

Плов з м'ясом

article2582.jpg

При дотриманні якоїсь черговості та акуратності в процесі приготуванні, ми отримаємо дуже смачне і просте блюдо, яке відмінно підійде на обід або вечерю. Так що менше слів більше діла.

Інгредієнти для рецепта
• Свинина (можна використовувати будь-яке інше м'ясо, що більше подобається) - 400 г,
• Рис - 400 г,
• 2-3 великих цибулин,
• 3 великих моркви,
• 2 головки часнику,
• Кінза свіжа,
• Сіль, чорний перець, паприка,
• Спеції для плову: зіра, кукурма, барбарис,
• Рослинна олія - 1/3 склянки.

Як приготувати
Для початку потрібно гарненько промити рис під проточною водою. Думаю раз 6-7 буде достатньо (вода повинна бути прозорою). Далі заливаємо рис великою кількістю злегка теплої води, і залишаємо замочуватися.

Тим часом обробляємо інші продукти. Свинину необхідно помити холодною водою і висушити паперовими рушниками. Потім нарізаємо його на досить великі шматочки (кубики з ребром в 3-4 сантиметри, так наш плов з м'ясом буде смачніший). Цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями. Моркву так само очищаємо і ріжемо великою соломкою, довжиною 5-6 сантиметрів. Це дуже важливий момент, оскільки дрібно нарізана або натерта морква просто розваритися в кашу. Кінзу так само помити і висушити. Потім рубаємо її невеликими шматочками. А часник очищаємо і ріжемо дрібними шматочками. Тепер, коли ми підготували всі необхідні інгредієнти для нашого плову, можемо починати готувати.

У казанку об'ємом 4-5 літрів на великому вогні розігріваємо олію. Викладаємо нарізане м'ясо, і постійно перемішуючи дерев'яною лопаткою, чекаємо, поки воно повністю не поміняє колір. Після цього, час від часу помішуючи, смажимо ще 5 хвилин. Додаємо нарізану півкільцями цибулю, і обсмажуємо поки він не стане трохи золотистого кольору. Можна додавати моркву. Тільки тепер будьте дуже обережні при процесі перемішування вмісту казанка, щоб не «поламати» моркву.

Плов з м'ясом

Тушкуємо під закритою кришкою 5-7 хвилин, і додаємо посічену кінзу. На цьому етапі пора посолити і поперчити наше м'ясо з овочами і додати спеції (за смаком). Потім залийте в казанок 1 склянку холодної води, доведіть до кипіння, ще раз перемішайте і покладіть в середину цілу головку часнику. Накрийте кришкою і тушкуйте 15-20 хвилин. Потім вийміть часник, залийте ще склянку води, доведіть до кипіння і покладіть назад голівку часнику, а так само додайте порубаний часник.

Тепер відкиньте рис на дрібний друшлак, а потім акуратно перекладіть його в казан і розрівняйте. Ще трохи посипте рис спеціями. Посоліть, поперчіть. Якщо необхідно додайте трохи води (вона повинна знаходитися на 1 сантиметр вище рису).

Накрийте кришкою, і варіть на слабкому вогні до повного випаровування води і до готовності рису. Вимкніть плиту і залиште плов на 30 хвилин настоюватися. Гарненько перемішайте і можете подавати на стіл, посипавши трохи зеленню. Наш смачний і апетитний плов з мясом готовий.

Плов з м'ясом

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Взагалі цей суп з національної грузинської кухні, але від цього він не стає поганим. Харчо зі свинини з рисом - досить...
Щоб Ваше блюдо вийшло смачним і ароматним, потрібно знати, які саме прянощі підходять до певних страв....
Всі ці визначення вірні і досить неприємні, але зубного болю не уникнути, якщо не забезпечити своїм зубам належний і...
Бородавки - це доброякісні нарости, які з'являються на шкірі людини. Зазвичай вони світло-жовтого або темно-коричневого...
Scroll To Top