Рекомендуємо прочитати

Чотири рецепти манної каші

article2800.jpg

Вважається, що манна каша ситний і поживний продукт, і тому, вона не дуже підходить тим хто побоюється за свою фігуру. Але я підібрала чотири рецепти, в яких калорійність самої манки врівноважується фруктовими та іншими добавками.
А головне, все це швидкі в приготуванні страви, які володіють приємним смаком.

Нагадую, каша вариться двома способами. Перший - традиційний, на молоці, постійно помішуючи, дві - три хвилини, з наступним відстоєм під кришкою, приблизно п'ятнадцяти хвилин. Другий спосіб, коли манка обсмажується на сковорідці, до золотистого кольору, потім, заливається молоком або вершками, доводиться до кипіння, і залишається під кришкою на ті ж п'ятнадцять - двадцять хвилин. Другий спосіб дає більш вишуканий горіховий присмак, але ви самі будете вирішувати, який з них обрати.
Густоту каші, тобто, співвідношення крупи і молока, вам теж належить з'ясувати самій, тому що, це суб'єктивний фактор. Те, що для однієї господині виглядає густою кашею, для іншої здається рідкуватою.

Рецепт перший, манна каша і пюре з сухофруктів
Візьмемо 50 грамів суміші сухофруктів (сушені яблука, абрикоси, чорнослив, родзинки і т.ін.) заллємо їх склянкою окропу і поставимо в сторону, щоб вони постояли і розм'якшилися. У цей час, беремо півлітра молока, кип'ятимо, і засипаємо в нього, постійно помішуючи, дві - три столові ложки манної крупи. Дві або три, в залежності від того, яку кашу ви хочете, густу або не дуже. Додаємо щіпку солі, столову ложку цукру, варимо дві - три хвилини, помішуючи, потім знімаємо з вогню, щільно закривають кришкою і ставимо на п'ятнадцять хвилин, щоб каша "дійшла". У цей час, зливаємо залишки води з сухофруктів, завантажуємо їх у блендер, і робимо пюре. Кашу розливаємо по тарілках , а зверху додаємо дві - три ложки пюре з сухофруктів.

Рецепт другий: манна каша з ананасом
Варимо кашу за звичайним рецептом, на літр молока три - чотири ложки манки, сіль, цукор. Коли молоко закипить, варимо дві - три хвилини, помішуючи, потім додаємо жменю дрібно порізаних зацукрованих фруктів, в нашому випадку - ананас, знімаємо з вогню, закриваємо кришкою, і ставимо "доходити " на п'ятнадцять - двадцять хвилин.

Рецепт третій: яблучно - манна каша (пудинг)
Беремо дві склянки яблучного соку, дві столові ложки манки, цедру одного лимона, столову ложку вершкового масла, яйце - 1 шт., цукру - 1 ст. ложка, жменю родзинок. Закип'ятити яблучний сік, додати цукор, цедру лимона, промиті родзинки і манку. Помішуючи, зварити кашу. У готову кашу додати вершкове масло і збите яйце, перемішати. Кашу подавати холодною, з ванільним соусом або молоком.

Рецепт четвертий: манна каша з полуницею на дві порції
Беремо півлітра молока, жирністю 3,2-3,5 % , на чотири столові ложки манної крупи. Можна взяти 10 % вершки, так буде ще смачніше, але тоді масло краще не класти. Варимо кашу, як звичайно, додаємо в процесі , ваніль, паличку кориці, дві чайні ложечки меду. Якщо каша на молоці, в кінці додаємо 10 грамів вершкового масла. Коли трохи охолоне, розливаємо по тарілках, зверху поливаємо полуничним сиропом і прикрашаємо розрізаними навпіл ягодами свіжої полуниці.

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Новий рік - довгоочікуване і улюблене свято більшості людей. Але він несе з собою велику небезпеку - багато зайвих...
Багатьом батькам знайома картина, коли малюк відштовхує тарілку з приготовленою їжею, а якщо мама починає вмовляти...
Смачний рулет з яблуками, чорносливом та корицею...
Нагадування: протягом дня бажано випивати не менше 2 л води - один стакан за годину до їжі і 1 стакан через годину після...
Scroll To Top