Для рибних котлет використовуються різні види риби. Це можуть бути лосось, тріска, щука, судак, зубатка і т.д. Всі вони по-своєму особливі. Наприклад, котлетки, приготовлені з пангасіуса, надто жирні, не всі люди люблять такі. Але ось котлети з минтая припадуть до смаку кожній людині. І переважніше їх роблять рубаними.
Приготування рубаних котлет передбачає набір певних продуктів:
- Одне філе минтая;
- Одне куряче яєчко;
- Три столові ложечки нежирного майонезу;
- Три столові ложечки борошна;
- Дві столові ложечки свіжої зелені;
- Сіль, перчик і приправа.
Перед тим як приступити до приготування котлеток необхідно підготувати рибку. Для цього вона миється, з неї зрізаються плавнички, і м'ясо відділяється від шкіри і кісточок. Саме таким чином готується рибне філе. Можна звичайно скористатися готовим філе, завчасно купленим у магазині, але краще приготувати його самостійно.
Філе слід нарізати на дрібні шматочки. Потім рибні шматочки необхідно посолити і поперчити. Якщо виникне бажання посилити смак, то потрібно буде скористатися приправою для риби.
Тепер слід додати яєчко, майонез, дрібно нарізану зелень і трохи борошна. Всі інгредієнти перемішуються і залишаються на десять хвилинок. Якщо все зробити правильно, то повинно вийти тісто такоїж консистенції, як і на оладки.
З готового тіста формуються котлетки і обсмажуються на сковорідці з додаванням рослинної олії до набуття котлетками золотистої скоринки на обох сторонах. Рибні котлетки виходять досить ніжними і можуть бути цілком самостійною стравою, хоча до них може бути використаний і гарнір.
Для отримання воістину чудових котлет необхідно знати деякі тонкощі і секрети їх приготування.
Риба є швидко псуючимся продуктом, тому її не слід довго зберігати і тримати на відкритому повітрі. З цієї причини під час приготування рибних котлеток фарш або філе потрібно прибирати в холодильник, і діставати по мірі приготування.
Необхідно знати, що в котлетах приготованих на пару, зберігаються корисні речовини. Рекомендовано готувати такі котлетки з використанням пари від овочевого або рибного бульйону. Це додасть котлетам ніжність і ароматність. Звичайно, якщо ви хочете приготувати котлети на кілька днів, то холодні котлетки можна розігріти в мікрохвильовій печі.
Смажити котлетки переважніше з використанням рослинної олії. А ось поливати готові краще розтопленим вершковим маслом.
Важливо пам'ятати про те, що котлетки можуть вийти дуже щільними. Причиною є процес тривалої теплової обробки, при якому рибний білок ущільнюється.
При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua
Подібні статті:
Догляд за акваріумною рибкою вліткуВ рoздiлi - Рослини i тварини
Влітку догляд за акваріумом значно легший, ніж взимку, але все-таки, щоб рибки почували себе комфортно, необхідно...
|
Щука тушкованаВ рoздiлi - Другi страви
Тушкована щука - дуже смачне і ніжне блюдо. Подавайте тушковану щуку з відвареною картоплею і свіжими овочами. ...
|
Соління форелі в домашніх умовахВ рoздiлi - Консервування
Для того щоб приготувати смачні закуски до святкового столу або накрутити роли, необов'язково купувати слабо солену...
|
Як солити оселедець в домашніх умовах.В рoздiлi - Кориснi поради
Дуже важливо правильно вибрати оселедець для засолювання. Адже від того, наскільки свіжа і гарна буде куплена вами...
|