Рекомендуємо прочитати

Як приготувати рибні котлети

article3266.jpg

Для рибних котлет використовуються різні види риби. Це можуть бути лосось, тріска, щука, судак, зубатка і т.д. Всі вони по-своєму особливі. Наприклад, котлетки, приготовлені з пангасіуса, надто жирні, не всі люди люблять такі. Але ось котлети з минтая припадуть до смаку кожній людині. І переважніше їх роблять рубаними.

Приготування рубаних котлет передбачає набір певних продуктів:
- Одне філе минтая;
- Одне куряче яєчко;
- Три столові ложечки нежирного майонезу;
- Три столові ложечки борошна;
- Дві столові ложечки свіжої зелені;
- Сіль, перчик і приправа.

Перед тим як приступити до приготування котлеток необхідно підготувати рибку. Для цього вона миється, з неї зрізаються плавнички, і м'ясо відділяється від шкіри і кісточок. Саме таким чином готується рибне філе. Можна звичайно скористатися готовим філе, завчасно купленим у магазині, але краще приготувати його самостійно.

Філе слід нарізати на дрібні шматочки. Потім рибні шматочки необхідно посолити і поперчити. Якщо виникне бажання посилити смак, то потрібно буде скористатися приправою для риби.

Тепер слід додати яєчко, майонез, дрібно нарізану зелень і трохи борошна. Всі інгредієнти перемішуються і залишаються на десять хвилинок. Якщо все зробити правильно, то повинно вийти тісто такоїж консистенції, як і на оладки.

З готового тіста формуються котлетки і обсмажуються на сковорідці з додаванням рослинної олії до набуття котлетками золотистої скоринки на обох сторонах. Рибні котлетки виходять досить ніжними і можуть бути цілком самостійною стравою, хоча до них може бути використаний і гарнір.
Для отримання воістину чудових котлет необхідно знати деякі тонкощі і секрети їх приготування.

Риба є швидко псуючимся продуктом, тому її не слід довго зберігати і тримати на відкритому повітрі. З цієї причини під час приготування рибних котлеток фарш або філе потрібно прибирати в холодильник, і діставати по мірі приготування.

Необхідно знати, що в котлетах приготованих на пару, зберігаються корисні речовини. Рекомендовано готувати такі котлетки з використанням пари від овочевого або рибного бульйону. Це додасть котлетам ніжність і ароматність. Звичайно, якщо ви хочете приготувати котлети на кілька днів, то холодні котлетки можна розігріти в мікрохвильовій печі.

Смажити котлетки переважніше з використанням рослинної олії. А ось поливати готові краще розтопленим вершковим маслом.

Важливо пам'ятати про те, що котлетки можуть вийти дуже щільними. Причиною є процес тривалої теплової обробки, при якому рибний білок ущільнюється. 

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Влітку догляд за акваріумом значно легший, ніж взимку, але все-таки, щоб рибки почували себе комфортно, необхідно...
Тушкована щука - дуже смачне і ніжне блюдо. Подавайте тушковану щуку з відвареною картоплею і свіжими овочами. ...
Для того щоб приготувати смачні закуски до святкового столу або накрутити роли, необов'язково купувати слабо солену...
Дуже важливо правильно вибрати оселедець для засолювання. Адже від того, наскільки свіжа і гарна буде куплена вами...
Scroll To Top