Рекомендуємо прочитати

Свинина по Китайськи

article1878.jpg

Один з основних принципів китайської кухні — блюдо повинне складатися з маленьких шматочків, щоб під час трапези не було потрібно додаткових зусиль для оброблення готової страви на тарілці. Звідси два основних кулінарних секрети по-китайськи: правильно нарізати і правильно обсмажити. Для обсмажування продуктів застосовують так званий «вок» — сковороду великого діаметру, що має форму півсфери, зроблену з заліза або алюмінію. При обсмажуванні використовується мінімальна кількість жиру.
Ще одна характерна риса китайської кухні — щедре використання приправ, різних смакових добавок і маринадів при приготуванні будь-якого м'яса. Соєвий соус, цукор, перчик чилі використовується у багатьох гарячих блюдах — саме ці складові надають м'ясу такий гарний колір і хрустку скоринку.

Інгредієнти

свинина — 300-400 г
цукор — 2 ст.л.
біле сухе вино — 1 ст.л.
корінець імбиру — 2-3 см.
перчик чилі
кориця — 1 паличка
соєвий соус — 3 ст.л.
рослинна олія
вода
стручки квасолі на гарнір

Спосіб приготування

Спочатку ріжемо м'ясо невеликими шматочками.
У вок наливаємо рослинне масло, нагріваємо його на слабкому вогні, додаємо 1 ст.л. цукру і, постійно помішуючи, розчиняємо. Трохи збільшуємо вогонь і доводимо масу до кольору світло-коричневою карамелі.
Шматочки свинини опускаємо в вок, швидко-швидко перемішуємо, а щоб не дряпати поверхню краще всього використовувати силіконову лопатку. Тепер кожен шматочок вкрився масляно-цукровою сумішшю, а раз покрився — значить сік випускати не буде. Ось так і вийде — зовні скоринка, а всередині соковите м'ясо.
Додаємо вино, і ще трошки обсмажуємо. А в цей час подрібнюємо імбир і корицю і відправляємо в вок. Запах буде такий чарівний, що доведеться себе повернути в реальність — ще не все зроблено!
Заливаємо м'ясо водою так, щоб тільки-тільки його покрити і доводимо до кипіння. А поки вода закипає, ріжемо перчик чилі і відправляємо до м'яса. Буде гостро, але в міру.
Як тільки закипить — зменшуємо вогонь до слабкого кипіння і нехай тихенько булькає хвилин 30.
А ми поки подумаємо про гарнір. Тут доречний і рис, і овочі, я вибрала зелену стручкову квасолю — просто обсмажити її в олії, обсиплемо крупною сіллю і гідний гарнір для вечері в китайському стилі готовий!
За 5 хвилин до готовності м'яса додаємо в вок 3 ст.л. соєвого соусу.
Вечеря готова! Заварюємо зелений чай з жасмином — буде подвійне задоволення. Це дуже смачно — запивати ароматним несолодким гарячим чаєм гостренького свинину і солону квасолю. А якщо ще їсти паличками — шматочок Китаю у вас на столі!

© На каблучках

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Рекомендую спробувати! Дуже смачно!...
Чорний чай - це класика як в Англії, так і в Україні. Його люблять багато. Чашечка запашного тонізуючого чаю здатна...
Вийшла вранці в город, і на тому місці, де росте у мене м'ята перцева, побачила темно-бордові цятки. Підійшла ближче і...
Незрівнянна вівсянка з яблуками і корицею до сніданку...
Scroll To Top