Рекомендуємо прочитати

Рецепти літа: вареники з вишнею

article3401.jpg

Як добре займатися приготуванням їжі влітку. Скільки чудесних рецептів домашньої кухні можна приготувати з використанням ягід. Вишня - чарівна ягода. Вітаміни, які подарує апетитна ягідка ви не знайдете більше ніде. Поспішайте насолодитися приготуванням простих, смачних і легких страв, в яких можна використовувати цю чарівну ягоду.

Вареники з вишнями - такий рецепт порадує всю вашу сім'ю. Це блюдо низькій калорійності і також як вареники з сиром не мають протипоказань до вживання. Підійде і дітям, і тим, хто стежить за своєю фігурою. Регулювати калорійність легко за рахунок приготування тіста на вареники. Простий рецепт тіста, який використовувався нашими бабусями ми сьогодні і згадаємо, він добре підійде для начинки вишнями.

Для тіста на вареники приготуємо -
• Пів склянки остиглої кип'яченої води;
• Сіль -5 гр.
• Цукор - 10 гр.
• Білок одного курячого яйця.
• Борошно - визначаєте по мірі приготування. Не менш 300 гр.

Замішуємо тісто наступним чином - в емальовану глибоку миску вливаємо півсклянки води, сіль, цукор, розмішуємо все. Білок від яйця додаємо в суміш і збиваємо як слід все до отримання трохи спіненої рідини. Додаємо борошно. Борошно всипається поступово, порціями, попередньо просіяне. Тісто треба вимішувати поки воно не набуде прийнятної консистенції для ліплення вареників. Якщо вам хочеться, можете додати трохи олії, підійде ложка сметани. Це зробить тісто більш калорійним. Визначити, чи готове наше тісто - просто, якщо ви скачали з нього довгу ковбаску, то можна переходити до наступного етапу приготування вареників.

Вишні. Близько кілограма зрілої вишні треба почистити від кісточки, викласти в скляний посуд і посипати цукром. Сік відокремиться, вишні дістаньте з соку і використовуйте для начинки вареників. Сік ми використовуємо пізніше, після того як наші вареники будуть зварені. Ліпити вареники можна будь-яким відомим вам способом. Ручне ліплення досить проста, нехитра, швидкість приготування на таку кількість буде не скрутна. На начинку одного вареника йде дві - три очищені вишні. Це залежить від розмірів ваших вареників. Такий рецепт допускає робити великі вареники. Їх легко ліпити і в готовому вигляді вони добре виглядають і апетитно їдяться. Великий вареник можна розрізати навпіл, занурювати в вишневий сироп і не поспішаючи смакувати. Зліпивши всю порцію вареників можна починати їх відварювати.

Для варіння краще взяти велику каструлю. Води знадобиться до 3-х літрів. У киплячу воду поступово викладаємо вареники, стежачи за тим, щоб вони не приклеювалися до дна каструлі. Варити краще в кілька етапів - відварили 15 -20 штук, потім закладаєте наступну порцію. Важливо, щоб зліплені вареники не лежали довго в очікуванні поки їх зварять, що не промокали. Тоді готовий результат вас не порадує, промоклий варение може розірватися в каструлі.

Є спосіб, як зберегти вареники, щоб зварити їх до придатної нагоди - заморозити. Викладіть на дерев'яну дощечку, попередньо добре обсипав її борошном. Зверху прикрийте харчовою плівкою і відправте в морозилку. Харчова плівка запобіжить зневоднення тіста, після того як ви зварите побувші в морозилці вареники, вони збережуть свою соковитість. Готові вареники викладають в глиняне блюдо ручної роботи, попередньо полив сиропом від вишень і трохи присипавши цукровим піском. Окремо можна поставити на стіл мисочку з вишневим сиропом. Для сервірування такого стола добре використовувати посуд ручної роботи з глини. Дуже нарядно і апетитно буде виглядати ваш стіл. Приємного апетиту!

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Іноді себе і своїх домашніх хочеться побалувати чимось смачненьким і в теж час незвичайним, як кажуть, смаженою...
Готуємо Пахаву в дама....
Рецепт приготування "Банановий рулет"...
Готувати обід або вечерю це одне задоволення, особливо коли під рукою хороший рецепт смачної страви. Можна придумати...
Scroll To Top