Рекомендуємо прочитати

Як приготувати баклажани на зиму

article3332.jpg

Баклажани можна заготовлювати на зиму найрізноманітнішими способами. Смачні синенькі під гриби на зиму просто вражають своїм чудовим смаком. Також ці овочі можна солити, маринувати і квасити, заготовлювати салати і асорті. Рецептів, як приготувати баклажани на зиму - велика кількість, тому господаркам достатньо знайти підходящий варіант і порадувати своїх домочадців смачною консервацією.

Щоб приготувати смачний і ароматний салат з овочів на зиму, необхідно поставити на вогонь каструлю з водою. В воду покласти велику поварену сіль і довести до кипіння. У киплячий розсіл опустити баклажани, нарізані тонкою соломкою і варити їх близько 10 хвилин. Баклажани вийняти і додати до них нашатковану дрібно капусту, натерту моркву, роздавлений часник, солодкий перець, нарізаний брусочками. Додати зелень, рослинне масло, сіль, пісок цукровий, оцет. Масу перемішати і поставити на пару діб в прохолодне темне місце. Потім розкласти салат в стерилізовані баночки, накрити кришками і стерилізувати хвилин 30, після чого закатати і прибрати під ковдру.

Щоб здивувати домочадців смачною закускою, яка за смаком буде нагадувати мариновані грибочки, потрібно обсушити синенькі і нарізати кубиками невеликими. Овочі посолити і залишити на 2 години. Потім відварити у воді з додаванням оцту протягом 8 хвилин. Після цього воду необхідно злити, а баклажани поставити під гніт. Потім додати до овочів дрібно посічений часник, зелень, соняшникова олія. Суміш розкласти в підготовлені банки і закатати. Перед подачею на стіл синенькі потрібно обсмажити на олії рослинній.

Багато господинь готують на зиму смачну заготовку під назвою соте. Для цього потрібно нарізати кубиками баклажани. Стиглі томати нарізати невеликими часточками, моркву нашаткувати соломкою. Солодкий перець нарізати кільцями і нашаткувати зелень. Нарізані овочі залишити на деякий час, щоб вони виділили сік. Потім укласти їх в каструлю шарами, додати масло рослинне, спеції, зелену цибулю і петрушку. Тушити масу близько 40 хвилин, акуратно перемішуючи. Наприкінці варіння додати часник мелений і потім закатати смачне асорті.

Дуже смачною виходить ікра, приготовлена з запечених баклажанів. Для того щоб поласувати в зимовий вечір цим частуванням, потрібно розрізати уздовж синенькі і запекти їх в духовці. Потім зняти шкірку, а м'якоть дрібно порубати, додати цибулю, зелень петрушки і часник. Влити масло соняшникове, лимонний сік, додати цукровий пісок, перець і сіль. Все перемішати і розкласти в чисті банки і стерилізувати близько 40 хвилин, після чого відразу закатати.

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

З давніх часів млинці є воістину народними ласощами. Ікра була доступна кожному і не була делікатесом. Ікра дуже...
Салат з чорносливом і куркою люблять багато, але існують різні способи його приготування, з різними компонентами....
Дуже легкий і смачний суп. Його люблять навіть діти....
Лактоза є натуральним цукром, що міститься в молоці. Вона міститься в різних кількостях у всіх молочних продуктах і...
Scroll To Top