Рекомендуємо прочитати

Як приготувати джем з полуниці: простий рецепт

article2933.jpg

Полуничний сезон у розпалі, ти вже встигла насолодитися цією ароматною ягідкою? Тоді потурбуйтеся і про запаси.
Хочеш дізнатися, як приготувати полуничний джем з легкою цитрусової кислинкою? Такий десерт гарний до чаю і зараз, і зимовими вечорами. А які смачні пироги і торти, оладки і млинчики з полуничною начинкою!

Основна відмінність джему від варення полягає в тому, що для варення беруться цілі ягоди, а от для того, щоб приготувати джем з полуниці, ти можеш брати навіть м’яту або переспілу полуницю, адже ти все одно будеш її подрібнювати.

Густоту джему можна регулювати часом варіння або ж додаванням желатинових згущувачів. Сьогодні розповімо, як приготувати джем з полуниці з лимоном без желатину і інших добавок, методом уварювання.

Як приготувати джем з полуниці - інгредієнти:
• 2 кг полуниці,
• 1,6 кг цукру,
• 1 лимон.

Спосіб приготування джему з полуниці:
Ретельно промий полуницю, бажано в декількох водах. Відкинь в друшляк і дай стекти воді. Перебери і очисти полуницю від плодоніжок і зіпсованих ягід.

Подрібни полуницю до стану пюре через м'ясорубку або блендером. Засип цукром, перемішай і залиши на пару годин.

З лимона вичавити сік і додай до полуниці.

Постав джем з полуниці на повільний вогонь і вари, постійно помішуючи і знімаючи піну, до готовності. Готовність визначай сама по густоті джему, яка тебе влаштовує. Можна варити і 30 хвилин, а можна і 2 години.

Потім розклади гарячий джем з полуниці по стерилізованим банкам і накрий кришками. При бажанні можна закатати на зиму.
Залишилося тільки намазати полуничний джем на свіже хлібець і приємного апетиту!

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Ось і настала жовто-гаряча осінь. Саме час діставати блендер і приступати до приготування смачних натуральних...
Для початку кип'ятимо воду і розводимо швидкорозчинний желатин (постійно помішуючи, щоб не було грудочок, окріп...
Полуниця - найбагатше джерело вітаміну С. З'ївши 100 г цієї ягоди, ви з лишком покриє його денну норму, при цьому...
Згадуючи часи, коли повсюдно існували холодильники з крихітними морозильними камерами, в яких вміщалися лише пара...
Scroll To Top