Рекомендуємо прочитати

Рецепти маринування білих грибів

article2695.jpg

Білі гриби вживають у їжу в смаженому, вареному, печеному, солоному і сушеному вигляді, та ще й маринують, причому різними способами. Яким же з них скористатися? Наведені тут рецепти маринованих білих грибів впорядковано досвідом і часом, залишається лише вибрати найбільш підходящий.
Рецепт маринованих білих грибів № 1
• свіжі білі гриби - 1 кг
• вода - 0,5 л
• оцет 5% - 80-100 мл
• солодкий перець - 1 шт.
• морква середнього розміру - 1 шт.
• цукор - 2 ст. л.
• сіль - 1 ст. л.
• духмяний перець, лавровий лист - за смаком

Рецепти маринування білих грибів

Гриби почистити, помити і нарізати шматочками. Овочі помити, очистити, перець нарізати соломкою, моркву натерти на тертці. Цукор, сіль і спеції покласти у воду, довести до кипіння, додати овочі і оцет, ще раз довести до кипіння і варити 3 хвилини. В отриманий маринад помістити гриби і варити на повільному вогні ще 15 хвилин. Знявши з вогню і дати охолонути. Гриби готові! Зберігати в холодильнику.

Рецепт маринування білих грибів № 2
• свіжі білі гриби - 1-2 кг
• вода - 1 л
• оцет 5% - 100 мл
• цукор - 100 г
• сіль - 50 г для маринаду і 30 г (на 1 кг грибів) для відварювання
• чорний перець - 6-7 горошин
• кріп - 2-3 гілочки

Гриби почистити, помити і відсортувати за розміром. У великих грибів відокремити капелюшки від ніжок, дрібні можна маринувати цілком. Капелюшки розрізати на кілька шматочків, а ніжки - на два поздовж. Згідно більшості рецептів маринованих білих грибів, капелюшки та ніжки потрібно маринувати окремо.

Рецепти маринування білих грибів

Воду посолити (з розрахунку 30 г солі на 1 кг грибів), довести до кипіння, покласти в неї гриби і варити: капелюшки - 8-10 хвилин, ніжки - 15-20 хвилин. Потім відкинути гриби на друшляк і промити гарячою водою.

У воду для маринаду покласти спеції, всипати сіль і цукор, довести все до кипіння і додати оцет. Цим гарячим маринадом залити гриби і варити їх при слабкому кипінні до тих пір, поки всі вони не осядуть на дно.

Гриби перекласти в сухі підігріті банки, залити маринадом, дати охолонути, а горлечка банок зав'язати кулінарним пергаментом. Зберігати в холодильнику.

Рецепт маринованих білих грибів № 3
• свіжі білі гриби - 1 кг
• вода - 200 мл
• оцет 5% - 60 мл
• цибулина - 1 шт.
• сіль - 1 ст. л.
• чорний перець - 10 горошин
• запашний перець - 3 горошини
• лавровий лист - 3-4 листочки
• гвоздика - 3 бутона

Гриби почистити, помити і розрізати на приблизно однакові шматочки, дрібні можна маринувати цілком. Помістити їх в каструлю, залити 1/2 склянки води, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити ще 10-15 хвилин, постійно помішуючи.

Гриби відкинути на друшляк, а бульйон перелити в іншу каструлю, додати в нього сіль, чорний і запашний перець, гвоздику і лавровий лист. Коли закипить, вийняти лавровий лист і влити оцет, потім покласти гриби і варити 8-10 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну.

Цибулю почистити, нарізати тонкими кільцями і помістити їх на дно банки, попередньо ошпареної окропом. Поверх цибулі укласти гриби і залити їх маринадом. Банку щільно закрити кришкою, дати охолонути і поставити в холодильник.

© На каблучках

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Лисички - одні з найсмачніших грибів: крім того, що вони гарні просто маринованими, з них можна приготувати безліч...
У Норвегії є приказка: здоровий як риба. Здавна для норвежців вживання риби і здоров'я пов'язано найтіснішим чином....
На перший погляд, у приготуванні курки, та й будь-який інший птиці в духовці, немає абсолютно нічого складного....
Іноді ніби і рецепт простий, і інгредієнти все є, і начебто робиш, як написано, а не виходить так "чудово" або навіть...
Scroll To Top