Рекомендуємо прочитати

Як маринувати оселедець: рецепти маринадів

article3368.jpg

У Норвегії є приказка: здоровий як риба. Здавна для норвежців вживання риби і здоров'я пов'язано найтіснішим чином. Традиційно чудові мореплавці та рибалки, норвежці знають толк в оселедці. Уже сотні років тому вони знали, де і коли ловити оселедець, як зберігати і як приготувати, щоб найкращим чином підкреслити її смак. Особливе місце в кулінарних уподобаннях жителів цієї країни займає маринований оселедець. Замаринований оселедець можна подавати на стіл у вигляді закуски, запекти в духовці або на відкритому вогні, надавши рибі незвичайний пряний смак і чудовий аромат!

Яблучний маринад
Інгредієнти (на 4 порції):
4 філе свіжого норвезького оселедця
½ червоної цибулини (дрібно нарізати)
½ яблука (нарізати дрібними кубиками)
1 дрібно нарізаний корнішон
1 ст. л. каперсів
½ ст. оцту
2 ст. л. цукру
1 лавровий лист
8-10 горошин чорного перцю

Спосіб приготування:
Нарізати філе оселедця тонкими скибочками. Змішати оцет з цукром, додати перець, цибулю, яблуко, корнішон і каперси. У лотку викласти шарами: маринад, оселедець, маринад. Зверху залити холодною кип'яченою водою, лоток щільно закрити кришкою і помістити в холодильник на 1-2 дні. Замаринований оселедець подавати в якості закуски з кільцями цибулі, сметаною і гірчицею.

Маринад "Шеррі"
Інгредієнти (на 4 порції):
4 філе солоного норвезького оселедця
1 червона цибулина
1 ст. цукру
1 ст. хересу
3 ст. л. хересного оцту
1 щіпка білого перцю

Спосіб приготування:
Змішати інгредієнти для маринаду (цукор, херес, оцет і перець) таким чином, щоб цукор повністю розчинився. Нарізати рибне філе шматочками по 2 см. Цибулю нарізати півкільцями. В мисці викласти шарами: оселедець, кільця цибулі, зверху залити маринадом. Маринувати оселедець мінімум 1 день до подачі на стіл в якості закуски. У такому маринаді риба добре простоїть в холодильнику не менше 1-2 тижнів.

Маринад "Матіас"
Інгредієнти (на 4 порції):
500 г філе свіжого норвезького оселедця
2 ст. л. свіжого імбиру (дрібно натерти)
2 зубчики часнику (дрібно натерти)
Сік ½ лимона
400 мл води
100 мл соєвого соусу
2 ст. л. меду
1 чайну л. меленого перцю
2 ст. л. кунжутного масла

Спосіб приготування:
Ретельно перемішати імбир, часник, воду, соєвий соус, перець і масло. Вичавити в отриману суміш сік лимона і ще раз перемішати. Нарізати філе оселедця на 8 частин і помістити в маринад на 30 хвилин, після чого запекти в духовці або на відкритому вогні.

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Влітку догляд за акваріумом значно легший, ніж взимку, але все-таки, щоб рибки почували себе комфортно, необхідно...
М'ясо - це цінний продукт харчування, оскільки в ньому міститься багато тваринного білка, який є основним структурним...
Дуже важливо правильно вибрати оселедець для засолювання. Адже від того, наскільки свіжа і гарна буде куплена вами...
Харчування завжди позначається на організмі, отже, і на фігурі. З цієї причини дуже важливо вживати корисні продукти,...
Scroll To Top