Рекомендуємо прочитати

Як не зіпсувати страви приправами?

article2441.jpg

Як вибрати гарні спеції? У першу чергу, читайте упаковку. Сіль, мелений коріандр, мелений лавровий лист (який теж у такому вигляді втрачає свій аромат), харчові добавки, консерванти та інші Е, цибулю і моркву в хорошій приправі міститися не повинні. Наявність цих компонентів говорить про те, що вам намагаються продати дешевий товар.

Чим крупніше змелені прянощі, тим багатше і ароматніше буде смак. Зверніть увагу на те, що в низькоякісних спеціях все розмолото дуже дрібно, щоб ви не змогли розпізнати, що туди поклав виробник.

Раніше я проходила повз торгових точок, де торгують прянощами. Була впевнена, що це дуже дорого, поки одного разу не порахувала, що, купуючи заводські спеції в упаковці, в більшості випадків плачу за сіль, моркву, глутамат натрію та інші добавки. А справжніх прянощів там майже немає. Останнім часом купую тільки вагові: сама вибираю склад і плачу за якісний продукт.

Що має бути вдома?

— Суміш перців (можна горошинами або мелений), сушений кріп і петрушка, лавровий лист, каррі для курки, гвоздика. Інше — на ваш вибір.
Свинину і яловичину добре готувати з будь-яким перцем, цибулею, куркумою, базиліком майораном або чебрецем.
— У птицю краще додавати каррі, часник, розмарин, шавлія, чебрець, а якщо хочеться чогось особливого, то можна використовувати кмин.
Риба буде хороша з кропом, імбиром, лавровим листом, білим перцем, коріандром (в розсолі).
— В овочевих стравах завжди оригінальний кмин, куркума, кардамон, перець, припустимо мускатний горіх і гвоздика.
— При засолюванні і для паштетів обов'язково використовуйте перець, імбир, лавровий лист.
Всі інші спеції зустрічаються рідше, а тому їх використовуйте на свій смак.

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Ми приготуємо найсмачніший стейк по-французьки....
Від того, що ми їмо сьогодні, залежить, як ми будемо почувати себе завтра або післязавтра. Внісши невеликі зміни в...
Після 20-ти років потрібно пити багато рідини, збагачувати раціон свіжими фруктами і овочами, віддавати перевагу...
Погана робота печінки викликає у організму стрес, в результаті якого вивільняються вільні радикали. Ці руйнівні...
Scroll To Top