Рекомендуємо прочитати

Як солити оселедець в домашніх умовах.

article25.jpg

1. Дуже важливо правильно вибрати оселедець для засолювання. Адже від того, наскільки свіжа і гарна буде куплена вами риба, у великій мірі залежить смак і ніжність готової закуски. Звичайно ж, найкращим оселедцем для засолювання буде свіжа, тільки що виловлена ​​рибка, але більшості з нас вона абсолютно не доступна. Значить, доведеться задовольнятися оселедцем замороженим. Постарайтеся звернути свою увагу на океанські види риби, наприклад, на атлантичну або тихоокеанську. А ось морську, наприклад балтійську рибу, купуйте вкрай обережно, адже, враховуючи реальності сучасного світу, в морський рибі може виявитися підвищеним вміст важких металів, токсинів та інших шкідливих для нашого організму речовин. Ретельно огляньте рибу перед покупкою. Поверхня доброякісної мороженої риби повинна мати природне забарвлення, опуклі світлі очі, щільно притиснуті до тушки зяброві кришки і плавники.
Не варто купувати сильно зім'яту рибу, та рибу, що втратила велику кількість луски, пожовтілу рибу. З великою обережністю поставтеся і до обезголовленої замороженої риби, занадто велика ймовірність того, що в заморозку відправилася рибка не першої свіжості, адже голова, а точніше зябра і очі - основний показник якості та свіжості риби.

2. Найсмачнішою виходить солоний оселедець, приготовлений з рибки, виловленої в холодний зимовий період. Такий риба має підвищену жирністю, а значить, буде дуже ніжною, м'якою і смачною. Вибираючи оселедець для засолювання, постарайтеся звернути свою увагу на велику, важку рибу з округлими боками і товстою, рівномірно пофарбованою спинкою. Саме така риба зможе повною мірою порадувати вас своїми смаковими якостями. Багато хто любить оселедець з ікрою, але не варто забувати, що така риба вже витратила основний запас жиру на виробництво і виношування ікринок, а значить, сама тушка оселедця може виявитися сухою і не дуже смачною. Втім, відрізнити оселедця з ікрою від оселедця з молочком в разі купівлі замороженої риби вам навряд чи вдасться.

3. Куплену і принесену додому морожену рибу необхідно розморозити так, щоб вона в повній мірі зберегла всю свою соковитість і ніжність. Все буде в повному порядку, якщо ви дотримаєтесь простих порад. Ні в якому разі не розморожуйте рибу в гарячій воді, а тим більше в мікрохвильовій печі, нехай навіть і в режимі розморожування. Найкраще розморожувати оселедець при температурі не вище 5 градусів. Просто залиште вашу рибу в камері холодильника на добу, за цей час оселедець розморозиться найбільш дбайливо і повністю збереже всі свої смакові якості.

© На каблучках

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Цього разу ми вирішили приготувати японське блюдо. Як ви вже зрозуміли, що ми будемо готувати роли в домашніх умовах. Я...
М'ясо - це цінний продукт харчування, оскільки в ньому міститься багато тваринного білка, який є основним структурним...
Влітку догляд за акваріумом значно легший, ніж взимку, але все-таки, щоб рибки почували себе комфортно, необхідно...
Харчування завжди позначається на організмі, отже, і на фігурі. З цієї причини дуже важливо вживати корисні продукти,...
Scroll To Top