Рекомендуємо прочитати

Як вибрати чорну ікру

article3405.jpg

По-справжньому якісну ікру відшукати не так легко, хоча на прилавках магазинів і ринків даний продукт представлений у великій різноманітності. Як - же вибрати якісний продукт? Небезпечну, низькоякісну чорну ікру легко визначити за досить кислуватий присмак або навіть гіркоту. Втім, смак делікатесу може псувати використання заборонених консервантів.

Слід знати, що ікра осетрових та інших порід риб, добувається в липні-серпні, таким чином, консервувати її повинні саме в кінці літа. Якщо на банці стоїть дата, що оповідає про те, що продукт виготовлений в грудні, то це означає, що його або перефасували, або, що виготовлений з морожених стиків. Відзначимо, що отруїтися такою ікрою - шанс не великий, проте, якість її досить низька. Причина в тому, що в такому продукті буде міститися занадто багато рідини, і, крім того, буде порушена стандартна твердість і щільність ікринок.

Купувати чорний делікатес на ринку трохи дешевше, але завжди залишається ризик отруїтися. Браконьєри не квапляться обробляти делікатес належним чином, деякі з них - навіть не вміють це робити. Для того щоб ікра не ушкодилася і не зіпсувалася при транспортуванні - використовують велику кількість солі. Такий спосіб зберігання продукту вигідний для нечесних підприємців, так як сіль утримує велику кількість вологи, від цього збільшується його вага. Контрафактна ікра, останні роки, все частіше готується з перезрілого, або недозрілого, замороженого зерна.

При купівлі слід переконатися, що в баночці ікра упакована щільно, що не перетікає від краю до краю. Роздрібний продукт обов'язково повинен бути розсипчастим, всі зернятка відділятися один від одного, не прилипаючи до лопатки продавця. Саме такий продукт можна купувати без сумнівів. Від придбання безформенної злиплої маси з не цільним, що б лускало, зерном, необхідно утриматися. Справжня чорна ікра повинна мати свіжий рибний аромат, без неприємних домішок в запаху.

Зберігати продукт необхідно в холодильнику. При цьому варто звернути увагу, що відкриту банку з ікрою потрібно вжити протягом двох - трьох діб.
Наостанок слід сказати кілька слів про те, як зберегти корисні властивості чорного делікатесу. Даний продукт дуже корисний, містить велику кількість поживних речовин. Для того щоб він не втратив свої властивості при зберіганні і транспортуванні, необхідно, що б кришка баночки була щільно закупорена. Краще якщо ікра реалізується в консервних тарах, так же на корисні властивості впливає цілісність зерна і кількість вимішаної солі. 

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Шкіра обличчя потребує щоденного догляду, вранці і ввечері. Тільки при такому ретельному догляді можна домогтися...
Шоколад визнаний не тільки смачним, але й корисним. Напої з шоколаду зберігають всі поживні властивості, в них...
З давніх часів млинці є воістину народними ласощами. Ікра була доступна кожному і не була делікатесом. Ікра дуже...
Дієта на фруктах і воді - різновид сирої дієти. Залежно від результату, який ви хочете досягти, дотримуватися цієї дієти...
Scroll To Top