Рекомендуємо прочитати

Кориснi поради

Як зробити сир?

Як зробити сир?
Всі знають, що сир — не лише смачний молочний продукт, а й дуже корисний. У нашій статті ми розглянемо різні рецепти і тонкощі приготування сиру. Якщо Ви хочете зробити сир будинку — ця стаття написана спеціально для Вас. Особливо вона буде корисна тим, у кого є маленькі діти. Адже в цей період життя, маленькій людині потрібно вживати достатню кількість білка та кальцію, для нормального росту. Адже норма кальцію в організмі гарантує людині здорові, міцні кістки і зуби. Отже, поговоримо про те, як зробити сир різними способами. Прочитати »

Як солити оселедець в домашніх умовах.

Як солити оселедець в домашніх умовах.
Дуже важливо правильно вибрати оселедець для засолювання. Адже від того, наскільки свіжа і гарна буде куплена вами риба, у великій мірі залежить смак і ніжність готової закуски. Звичайно ж, найкращим оселедцем для засолювання буде свіжа, тільки що виловлена ​​рибка, але більшості з нас вона абсолютно не доступна. Значить, доведеться задовольнятися оселедцем замороженим. Постарайтеся звернути свою увагу на океанські види риби, наприклад, на атлантичну або тихоокеанську. Прочитати »

Як правильно варити овочі?

Як правильно варити овочі?
Головне призначення їжі - це не стільки отримання задоволення від страви, скільки забезпечення організму вітамінами, мінералами, протеїном, вуглеводом, жиром і т.д. в необхідній кількості. Тому важливим моментом у приготуванні їжі є не тільки забезпечення гарного смаку, але також збереження корисних властивостей компонентів. Отже, дуже важливо знати правила приготування різних продуктів. Зараз ми поговоримо про овочі. Прочитати »

Господині на замітку. Спеції.

Господині на замітку. Спеції.
Базилік — родом з Індії, але добре прижився і в наших стравах. Відмінно доповнює овочеві страви. Кілька листочків, поміщених в бутель оцту, покращують його аромат. Подрібнене листя додають у омлети, сир, рибні та м'ясні салати. Деякі різновиди базиліка по запаху нагадують гвоздику або мускатний горіх, і цілком можуть замінити ці прянощі. Базилік — джерело вітаміну К, покращує згортання крові. Прочитати »

Трохи про каші. Поради кухаря.

Трохи про каші. Поради кухаря.
Особливо про рисову молочну кашу хочу, нарешті, розповісти. Чому вона вдома такою як в садку не виходить. Тому що там кашу варили так: У кипляче молоко додавали цукор-сіль і всипали рис. Доводили до кипіння (якщо обсяг невеликий, то кип'ятили хвилину від сили) і знімали з плити. Додавали масло і накривали кришкою. Хвилин через 20-30 рис сам досить розбухав. Остаточно він доходив вже на марміті. Прочитати »

Як не зіпсувати страви приправами?

Як не зіпсувати страви приправами?
Як вибрати гарні спеції? У першу чергу, читайте упаковку. Сіль, мелений коріандр, мелений лавровий лист (який теж у такому вигляді втрачає свій аромат), харчові добавки, консерванти та інші Е, цибулю і моркву в хорошій приправі міститися не повинні. Наявність цих компонентів говорить про те, що вам намагаються продати дешевий товар. Чим крупніше змелені прянощі, тим багатше і ароматніше буде смак. Зверніть увагу на те, що в низькоякісних спеціях все розмолото дуже дрібно, щоб ви не змогли розпізнати, що туди поклав виробник. Прочитати »
Scroll To Top