Рекомендуємо прочитати

Трохи про каші. Поради кухаря.

article2568.jpg

- Особливо про рисову молочну кашу хочу, нарешті, розповісти. Чому вона вдома такою як в садку не виходить. Тому що там кашу варили так: У кипляче молоко додавали цукор-сіль і всипали рис. Доводили до кипіння (якщо обсяг невеликий, то кип'ятили хвилину від сили) і знімали з плити. Додавали масло і накривали кришкою. Хвилин через 20-30 рис сам досить розбухав. Остаточно він доходив вже на марміті.

- Якщо хочете вдома приготувати нормальну молочну кашу - просто не намагайтеся її варити відразу до готовності. Знімайте з плити, до того як вона пригорить.
Беріть більше молока на пропорції. Варіть крупу в молоці після закипання 1-2 хвилини помішуючи. Потім знімайте каструлю і ставте в тепле місце. Можна навіть накрити чимось. Через якийсь час крупа розбухне і ви отримаєте смачну і густу кашу. Густу, а не грудку, в якій ложка не провертається.

Ось я іноді гречку з вечора заливаю водою - вона розбухає, і вранці я тільки до кипіння доводжу - і все, каша готова.

- Геркулес теж варю дуже рідкий - на літр молока - 7-8 столових ложок пластівців. Потім відразу в керамічну миску переливаю і під плівку або кришку. Залишаю на ніч - вранці красиву і смачну кашу отримую. Яку можна в мікрохвильовці погріти.

- Манка - на літр - 4 столові ложки. Манці досить пару хвилин покипіти і 20 хвилин почекати після того як з плити зніму.

- Рис (на кашу краще круглий брати) в пропорції склянки крупи на літр молока.

- А якось у селі їла чудову перловку. Підгледіла як Петя її готує. З вечора піч протоплюють (причому не російську, а плиту). Він кілька жмень перловки промиває, викладає в чавунну гусятницю, туди ж воду, сіль, масло (якщо піст - то рослинне). Накриває кришкою і ставить у остигаючу піч. До ранку. А вранці дістає прекрасну, ще теплу кашу. За вуха не відтягнеш.

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Чудова святкова страва для сімейного застілля. Виглядає чудово — і при цьому смак теж на висоті. Якщо ви зібралися...
Різотто - на ряду з пастою, найпоширеніше блюдо в Італії. В його основі - круглий, багатий крохмалем рис, а інші...
Борщ традиційна українська перша страва, яка користується великою популярністю і у сусідніх країн, відмінною...
Іноді себе і своїх домашніх хочеться побалувати чимось смачненьким і в теж час незвичайним, як кажуть, смаженою...
Scroll To Top