Рекомендуємо прочитати

Як зробити корисний напій з м'яти, лимона і імбиру?

article2460.jpg

Вийшла вранці в город, і на тому місці, де росте у мене м'ята перцева, побачила темно-бордові цятки. Підійшла ближче і зрозуміла, що це м'ята вже виштовхнула із землі свої туго скручені у вузлик зачатки листочків. «Скоро почну робити напій, який любить вся моя сім'я», - подумала я і вирішила поділитися цим рецептом з усіма читачами.

Почну з того, що всі інгредієнти цього напою корисні і допоможуть організму поповнити запаси вітамінів і мікроелементів, розтрачених довгою зимою.

Пагони, листя, квітки м'яти перцевої містять велику кількість ефірної олії, дубильних, гірких і біологічно активних речовин, цукор, жири, фітонциди, вітаміни С і Р, каротин, мінеральні солі. Освіжаючий м'ятний аромат з давнини цінувався дуже високо. Так, давньогрецький природодослідник і філософ, один з перших ботаніків давнину Теофраст (Феопраст) (справжнє ім'я Тіртей), який жив у 372-287 роках до нашої ери, вважав, що гарні вінки з м'яти в спальні набагато корисніше, ніж троянди, так як перцева м'ята «позбавляє головного болю, захищає голову від шкідливого впливу спеки та холоду».

У лимонах у великій кількості містяться найрізноманітніші вітаміни. Тому регулярне вживання лимона - відмінна можливість зміцнити свою імунну систему. У лимона корисна і цедра. Цедра - потужний антибактеріальний засіб. Також лимон благотворно впливає на серце і судини.

Імбир підвищує імунітет, може вгамувати біль при артриті, знижує рівень холестерину в крові, а також артеріальний тиск. У імбирі містяться калій, магній, мідь, марганець і вітамін B6.

Отже, готуємо напій з м'яти, лимона, імбиру і меду (за бажанням). Мед можна замінити цукром.

Беремо 2 літра холодної кип'яченої або джерельної води. Виливаємо воду в широку каструлю. Миемо два великих пучка м'яти і два лимони. Чистимо імбир, беремо грамів 10-15 або 4-5 колечок імбиру. Мед або цукор додаємо за смаком.

М'яту ретельно розтираємо в каструлі з водою руками, видавлюємо сік двох лимонів, цедру тремо на тертці і теж додаємо в напій. Імбир дрібно ріжемо або теж тремо на дрібній тертці, додаємо його в напій слідом за лимоном. Останнім додаємо мед або цукор за смаком. Можна обійтися і без них, якщо вам протипоказано солодке або ви не вживаєте його з яких-небудь причин.

Приготований напій потрібно поставити настоюватися протягом двох-трьох годин. Потім процідити через дрібне сито або через два-три шари марлі, ретельно вичавивши залишки, вилити у графин і поставити в холодильник ще на годину-дві. Всю цю порцію треба випити протягом доби, а наступного дня приготувати свіжу.

Бажано починати день цим божественним напоєм, так як він благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, виводить з організму продукти розпаду, допомагає позбутися від набряклості. Пийте напій протягом тижня, і ви помітите, як налагодиться ваш сон, ви трохи схуднете і відчуєте бадьорість і приплив нових сил.

Цей напій можна і потрібно давати дітям замість напівсинтетичних соків, якими заповнені полиці всіх магазинів.

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

При відчутті важкості в шлунку після переїдання в якості "першої допомоги" лікар рекомендує прийняти ферментні...
Поліпшити настрій, повернути сили після важкої поїздки, полегшити період передменструальної напруги допоможуть...
Не секрет, що веселі вечірки та застілля часто закінчуються не найприємнішим чином. Головний біль, нудота, відчуття...
Також як чай і кава, какао вважається одним з улюблених напоїв мільйонів людей. У чому ж такий секрет популярності...
Scroll To Top