Рекомендуємо прочитати

Підбірка рецептів квасу

article2583.jpg

Необхідні інгредієнти:
200 - 250 г хліба, 100 - 150 г борошна, 50 - 100 г цукру, 20 - 25 г дріжджів, родзинки.
Розчинити в теплій воді дріжджі, додати борошна і замісити тісто до консистенції сметани. Поставити його бродити на 90 - 120 хвилин. Нарізати маленькими шматочками житній хліб і підсушити його в духовці. Залити хліб окропом, додати цукор і дати йому постояти. Потім додати до хліба збродивше тісто і при температурі 30 - 35 ° C витримати його протягом 10 - 12 годин.
Готову суміш процідити і розлити в пляшки, додавши в кожну кілька родзинок. Залишилася після проціджування масу можна використовувати як закваску при приготуванні наступної порції квасу.

Квас із житнього хліба

1 - 1,2 кг житнього хліба, 12 л води, 700 - 800 мл темної патоки, 2 ст. ложки дріжджів, 1 ст. ложки борошна, родзинки.

Квас із житнього хліба

Нарізати черствий житній хліб маленькими шматочками і залити його окропом. Накрити ємність скатертиною і тримати так, поки маса не стане теплою, як парне молоко. Після цього процідити її, змішати з гарною темною патокою і ретельно розтерти. Додати борошно, дріжджі і поставити масу на 12 годин в тепле приміщення. На наступний ранок процідити і розлити квас по пляшках, поклавши в них по 2 - 3 родзинки.

Квас з ягід простий

Насипати повну бутель ягід (малина, полуниця, вишня, червона смородина, брусниця або горобина), залити їх злегка остиглою кип'яченою водою і відставити в холодне місце. Якщо робити такий квас з яблук або груш, то їх потрібно заливати кипятком, дати настоятися добу, процідити і подавати.

Квас з ягід простий

Квас родзинковий

800 г цукру, 15 л води, 200 г родзинок, 25 г дріжджів, 2 лимона, 0,5 ч. ложки соди.
Покласти в каструлю часточки лимона, родзинки, цукор і обшпарити їх окропом. Накрити каструлю серветкою. Коли вода охолоне, додати в каструлю розпущене у воді дріжджі і соду. Відставити каструлю на 12 годин. Забродивший напій процідити і розлити по пляшках. Закрити їх дерев'яними пробками, поставити в тепле місце на 2 години, а потім помістити в темне холодне приміщення. Потримати там квас протягом 3 днів

Квас журавлинний
1 кг журавлини, 4 л води, 350 г цукру, 10 г дріжджів.

Квас журавлинний

Журавлину перебрати, промити, помістити в каструлю, розім'яти, залити водою, кип'ятити 10 хвилин. Процідити через сито, додати цукор і розмішувати до тих пір, поки цукор не розчиниться. Остудити, додати розтерті з цукром дріжджі, добре вимішати, злити в пляшки, закупорити і відставити в темне холодне місце. Квас можна вживати через 3 дні.

Квас медовий

500 г меду, 250 г родзинок, 3 л окропу, 1 - 1,5 лимона, 15 г дріжджів.

Квас медовий

Мед розвести в окропі. Остудити і додати дріжджі, розпущене в малій кількості води, дрібно нарізані лимони, родзинки і поставити в тепле місце для бродіння. Квас готовий, коли лимони і родзинки спливуть. Зняти їх, віджати, а квас розлити в пляшки і закупорити. Зберігати в холодному місці в горизонтальному положенні.

Квас молочний

3 л молока, 120 г цукру, 30 г дріжджів.
Цукор розчинити в молоці, закип'ятити. Охолодити до кімнатної температури. Дріжджі розпустити в малій кількості молока і змішати з основним об'ємом. Відставити для бродіння на 2 дні.

Квас російський

500 г житнього хліба, 3 л води, 100 г цукру, 25 г дріжджів, 25 г родзинок.
Хліб нарізати і пдсушити в духовці. Покласти в емальований посуд і залити окропом, закрити кришкою і залишити на 6 - 8 годин. Після цього рідину процідити, ввести дріжджі, розпущене в невеликій кількості теплої води з цукром. розмішати і поставити в тепле місце на 8 - 12 годин для бродіння. Перебродивший квас процідити і розлити в пляшки, в які покласти по декілька родзинок, щільно закупорити. Пляшки з квасом зберігати на холоді в горизонтальному положенні.

Квас російський

Квас з м'ятою

2,5 л російського квасу, 1 склянка води, 5 г м'яти (меліси), 25 г родзинок.
Сушені листя м'яти залити окропом, накрити і дати настоятися в теплому місці протягом 1 години, процідити. Настій влити в готовий російський квас, додати родзинки. Дати настоятися 6 - 8 годин.
Подавати охолодженим.

Квас з м'ятою

Квас з хріном

2,5 л російського квасу, 50 г меду, 50 г цукру, 15 г дріжджів, корінь хрону.
У готовий російський квас додати мед, дріжджі, розмішати з цукром, перемішати. Потім додати наструганний корінь хрону і дати настоятися 4 - 6 годин. Процідити.
Подавати охолодженим.

Квас хлібний

250 г чорного хліба (з борошна житнього грубого помелу), 4 л води, 200 - 250 г цукру, 5 г дріжджів, 1 лимон або лимонна кислота.
Хліб висушити, залити окропом, відставити на кілька годин. Після охолодження процідити, додати цукор, розтерті з цукром дріжджі, лимонний сік або лимонну кислоту. Відставити на 24 години.
Потім злити в пляшки, закупорити і помістити в темне холодне місце на 3 дні.

Квас черемховий

3 склянки плодів черемхи, 3 л води, 300 г цукру, 5 г дріжджів.
Свіжі плоди черемхи засипати цукром (близько 100 г) і відставити на 10 - 12 годин. Після того як вони натягнуть, залити плоди теплою водою. додати цукор, що залишився, дріжджі і залишити отриману рідину ще на 10 - 12 годин. Потім процідити, розлити в пляшки і дати квасу настоятися ще 1 - 2 дні.

Квас яблучний

800 г яблук, 3 л води, 300 г цукру, 30 г дріжджів, 1,5 лимонної кислоти.

Квас яблучний

Яблука вимити, вирізати зіпсовані місця, нарізати. Залити водою і довести до кипіння. Зняти з вогню і дати настоятися 2 - 3 години в теплому місці. Процідити, злегка остудити. Розмішати дріжджі, цукор і лимонну кислоту з невеликою кількістю теплої води і змішати з відваром. Відставити для бродіння на 3 дні.

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Незрівнянна вівсянка з яблуками і корицею до сніданку...
Харчування завжди позначається на організмі, отже, і на фігурі. З цієї причини дуже важливо вживати корисні продукти,...
Смачний рулет з яблуками, чорносливом та корицею...
Яблучний пиріг дріжджовий...
Scroll To Top