Рекомендуємо прочитати

Чим урізноманітнити смак чорного чаю

article1272.jpg

Чорний чай - це класика як в Англії, так і в Україні. Його люблять багато. Чашечка запашного тонізуючого чаю здатна пробудити самого відчайдушного соню. Але однаковий смак чаю може проїстися. Як його урізноманітнити самому?

Є кілька способів, доступних практично всім чаєманам і чаєголікам. Досить додати кілька щіпок запашних інгредієнтів - і ваш ранковий напій перетвориться до невпізнання.

1. Засушені квіти.

Ромашка, календула, волошка і липовий цвіт, додані в заварку, - все це додасть чаю не тільки приголомшливий запах і насиченість, але і надасть лікувальну дію.

2. Трави і листя.

Тут вибір величезний, залежить від смакових уподобань, місцевої флори і протипоказань лікаря. М'ята, меліса, листя смородини, листя малини додадуть чаю просто чудовий відтінок. Вибирайте, що більше подобається!

3. Шматочки фруктів і ягід.

Засушені шматочки яблук, ягоди шипшини, чорниці, малини, смородини - багатство саду, яке теж можна додати в чай. Але це не буде компотом, це буде напій на межі фантастики.

4. Суміш чорного і зеленого чаю.

Цей варіант вже для самих відчайдушних гурманів. І простір для дій воістину безмежний. Пропорції зеленої і чорної заварки можна варіювати як завгодно. Це вже справа смаку. Можна знайти для себе оптимальний варіант і зупинитися на ньому, а можна кожного разу створювати новий смак і колір.

Якщо є присадибна ділянка, то можна насушити ароматних добавок до чаю самостійно. У цьому випадку ви точно будете знати "родовід" та екологічність цих добавок. Крім перерахованих вище інгредієнтів, знаходите і вибирайте на свій смак інші, які подобаються саме вам. Всі зібрані для чайної заварки трави, листя та плоди слід ретельно перебрати, промити і висушити в добре провітрюваному приміщенні.

Або ж можна придбати рослинні дари природи в аптеках. Там такі квіти, трави та трав'яні збори продаються дуже дешево. І якість їх набагато краще, ніж пакетованого чаю. Ще варіант - придбати трави у бабусь на ринку. Але тут треба точно бути впевненим в тому, що вони були зібрані в чистому місці і правильно висушені.

Чи додавати в отриманий напій цукор - залежить від того, п'єте ви звичайний чай з цукром. Наявність добавок в заварці дуже змінює смак, і цукор може просто виявитися зайвим у цьому букеті запаху і смаку. Однак не забувайте, що всі лікарські рослини слід вживати помірно. Те, що є ліками в малих дозах, може виявитися отрутою при надмірному вживанні.

Зберігати домашні чайні суміші найкраще в щільно закритих скляних або жерстяних банках. Або готувати таку суміш безпосередньо перед заварюванням напою. Це - експромт для творчих натур, смак чаю завжди буде різним, якщо брати різні пропорції компонентів.

Запах ароматного гарячого напою завжди створює відчуття затишку і розслаблення. Як казав один китайський мудрець: "Якщо довго пити чай, можуть вирости крила".

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Незрівнянна вівсянка з яблуками і корицею до сніданку...
Рекомендую спробувати! Дуже смачно!...
Вийшла вранці в город, і на тому місці, де росте у мене м'ята перцева, побачила темно-бордові цятки. Підійшла ближче і...
Один з основних принципів китайської кухні — блюдо повинне складатися з маленьких шматочків, щоб під час трапези не...
Scroll To Top