Рекомендуємо прочитати

Як приготувати смачний борщ

article2682.jpg

Борщ традиційна українська перша страва, яка користується великою популярністю і у сусідніх країн, відмінною особливістю його від інших перших страв є наявність буряків у страві. Існує безліч рецептів приготування борщу, наведемо найбільш класичні варіанти.

Класичний український борщ
Необхідні інгредієнти, з розрахунку на 5-літрову каструлю
М'ясо - 600-700 г (можна свинячі реберця, реберця, яловичина на кістці, курка)
Картопля - 2-3 шт.
Буряк - 1 штука.
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Морква - 2 шт.
Томатна паста - 2 ст. л.
Помідори - 2-3 шт.
Болгарський перець - 1 шт.
Часник - 1 зубчик
Капуста - 1 3 качана
Зелень (кріп, петрушка)
Шматочок сала
Сіль

• Спочатку необхідно приготувати м'ясний бульйон, для цього помити м'ясо, залити його холодною водою і варити до готовності. Спочатку дайте бульйону закипіти, потім варіть на маленькому вогні, періодично знімаючи піну. Не варіть на великому вогні, від цього бульйон стане каламутним. Коли м'ясо провариться достатньо, дістаньте його, і відокремте від кісточок, якщо вони є. При необхідності бульйон можна процідити, помістіть м'ясо назад.
• Почистити і порізати кубиками картоплю, додати в бульйон.
• Порізати моркву, буряки та цибулю кубиками. Обсмажити злегка цибулю на сковороді, додати моркву і обсмажити, прожарювати поки цибуля не стане золотистого кольору.
• На іншій сковороді обсмажити нарізаний соломкою буряк.
• Очистити помідори від шкірки (можна обдати їх окропом, тоді шкірка швидко відійде), натерти на тертці, додати до тушкованих буряків. Туди ж додати томатну пасту. тушити до загустіння помідор.
• Коли овочі загуснуть, влити склянку бульйону, додати нарізаний кубиками болгарський перець і тушкувати 10 хвилин.
• Коли картопля в бульйоні буде готовий, зажарку з сковорідки додаємо в каструлю, і коли бульйон закипить додати нашатковану капусту та зелень.
• Після того, як борщ прокипить 5 хвилин, додати в нього подрібнений зубчик часнику і шматочок сала. Вимкнути вогонь, і дати настоятися протягом 1 години. Борщ готовий.
Буде дуже смачно подавати борщ зі сметаною.

Смачного!

© На каблучках

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Особливо про рисову молочну кашу хочу, нарешті, розповісти. Чому вона вдома такою як в садку не виходить. Тому що там...
Різотто - на ряду з пастою, найпоширеніше блюдо в Італії. В його основі - круглий, багатий крохмалем рис, а інші...
Чудова святкова страва для сімейного застілля. Виглядає чудово — і при цьому смак теж на висоті. Якщо ви зібралися...
Іноді себе і своїх домашніх хочеться побалувати чимось смачненьким і в теж час незвичайним, як кажуть, смаженою...
Scroll To Top