Рекомендуємо прочитати

Хрусткі креветки в клярі

article2674.jpg

Хрусткі креветки напевно, ви помічали, що часто тісто кляру, хрустке після приготування, через п'ять хвилин стає м'яким. Один французький кулінар вважає, що винні в цьому яйця, вони у складі тіста створюють ефект «пирога». Кляр в цьому рецепті залишається хрустким, більше того, якщо креветки в клярі охололи, можна повернути всі їх вихідні властивості, потримавши в духовці хвилин 5-7 при температурі 200 градусів. Креветки краще брати великі, наприклад, тигрові, тоді можна зробити ефектні пончики з креветкою всередині, але й дрібні хороші, їх можна «лускати», як насіння.

Інгредієнти:
• Креветки заморожені 500 г
• Борошно пшеничне 1 ст.
• Крохмаль картопляний 120 г
• Сіль 0.5 ч. л.
• Розпушувач 10 г
• Олія соняшникова нерафінована 250 мл
• Вода 1 ст.

Спосіб приготування
• Крок 1 Для приготування нам знадобляться такі інгредієнти: креветки, борошно, крохмаль, холодна вода, сіль, розпушувач або сода, погашена оцтом, соняшникова олія.
• Крок 2 Креветки відварюємо в киплячій воді протягом 2 хвилин.
• Крок 3 Очищаємо креветки так, щоб залишався лише хвостики.
• Крок 4 Змішуємо борошно з крохмалем і сіллю. Розпушувач не додаємо, це потрібно буде зробити в кінці.
• Крок 5 Підливаємо потроху холодну воду і замішуємо тісто без грудочок. Густина повинна бути середньою між млинцевим і оладєвим тістом. Ставимо тісто на 30 хвилин у холодильник.
• Крок 6 Ставимо розігріватися масло і в цей час додаємо в тісто розпушувач або соду, погашену оцтом.
• Крок 7 Креветки паніруємо в борошні, зайве струшуємо і, тримаючи креветку за хвостик, умочуємо в тісто.
• Крок 8 Перекладаємо креветки в масло і обсмажуємо до рум'яного кольору. Я наливала не дуже багато масла, тому креветки перевертала. Більші екземпляри краще занурювати в масло повністю, тримаючи за хвостик, тоді навколо креветки надувається гарний рівний пончик.
• Крок 9 Викладаємо креветки шумівкою на паперовий рушник, щоб зняти надлишки масла.
• Крок 10 Креветками смачно похрустіти для перекусу.

Якщо страва готується на вечерю, можна подати креветки з гострим соусом чилі або, навпаки, солодким ягідним - хто як більше любить.

© На каблучках

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Сьогодні поговоримо про те, як приготувати корисні перекуси, щоб брати їх з собою в офіс. Для чого потрібні перекус?...
Швидке тісто для піци Не секрет, що для більшості хороша піца починається саме з тіста. Одні люблять тонке, злегка...
Чудовою закускою до пива, інгредієнтом для безлічі салатів є креветки. Креветки бувають різні: атлантичні, королівські...
Дуже смачна і проста закуска із шинки з сиром. Прикрасить святковий стіл і при цьому займе зовсім небагато часу на...
Scroll To Top