Рекомендуємо прочитати

Японський салатик з мідіями

article2613.jpg

Іноді себе і своїх домашніх хочеться побалувати чимось смачненьким і в теж час незвичайним, як кажуть, смаженою картоплею нікого не здивуєш.

Тоді одні вдаються до послуг служб, що займаються доставкою харчування додому: Cуши і піца, безліч інших страв. А частина, що залишилася відкриває запилену куховарську книгу в надії знайти відповідний рецепт. Сьогодні я хочу допомогти і тим і іншим. Пропоную вам рецепт приготування японського салату з мідіями і кукурудзою (ті, хто не хоче готувати його самостійно зможе знайти його в меню практично будь-якого кафе, бару чи служби доставки). Такий салатик не тільки володіє прекрасними смаковими якостями, але і містить велику кількість вітамінів і мінеральних речовин.

Для початку запишемо список необхідних продуктів:
Пачка заморожених мідій - 400 г
1 банка зеленого горошку
1 банка солодкої кукурудзи
Шампіньйони - 7 штук
Болгарський солодкий перець - 1 штука
Вершкове масло - 40 грам
Листя салату (салат на ваш вибір)
Червоний цикорій - 6 листків
Оливкова олія - 100 мл
Лимон - 1 | 2 частина
Майонез - 50 г
Часник - 3 зубчики
Сіль (можна взяти соєвий соус), перець (можна взяти приправу Тогараші) за смаком.

Приступимо до приготування.
Для початку зіб'ємо в блендері оливкову олію, часник (попередньо розчавити) і лимонний сік (не забудемо додати сіль і перець). Отриману суміш виливаємо в мисочку.

Тепер очищаємо мідії від раковин і доводимо їх до кипіння в підсоленій воді. Варимо ще три хвилини, зливаємо і кладемо в миску з сумішшю, яку ми збивали в блендері (маринад). Залишаємо на дві години (якщо поспішаєте, то можна на годину).

Далі ретельно промиваємо листя цикорію та салату, і викладаємо їх на тарілочки. Перець також вимиваємо, очищаємо, ріжемо смужками і також викладаємо на тарілки. Попередньо вимиті і висушені печериці підсмажуємо на сковорідці з вершковим маслом протягом трьох хвилин.

Завершальний етап. У підсмажені гриби викладаємо горошок і кукурудзу (без рідини), розмішуємо і також викладаємо на тарілочки. Поверх всього кладемо мідії, поливаємо маринадом і заправляємо майонезом.

Їжте на здоров'я!

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Особливо про рисову молочну кашу хочу, нарешті, розповісти. Чому вона вдома такою як в садку не виходить. Тому що там...
Борщ традиційна українська перша страва, яка користується великою популярністю і у сусідніх країн, відмінною...
Чудова святкова страва для сімейного застілля. Виглядає чудово — і при цьому смак теж на висоті. Якщо ви зібралися...
Цього разу ми вирішили приготувати японське блюдо. Як ви вже зрозуміли, що ми будемо готувати роли в домашніх умовах. Я...
Scroll To Top