Рекомендуємо прочитати

Абрикосовий пиріг

article3407.jpg

Цей ніжний і смачний пиріг з абрикосами, припаде до смаку вашим гостям під час чаювання!

Для тіста:
2 склянки борошна
30 грам дріжджів
1 стакан молока
80 грам вершкового масла
1 яйце
щіпка солі
2 столові ложки цукру.

Для начинки:
500 грам сиру
3 яйця
1 кг свіжих абрикосів (можна використовувати абрикоси з компоту)
2 столові ложки крохмалю
сік і цедра одного лимона
2 столові ложки нарубаного мигдалю.

Приготування:
Просійте борошно, зробіть посередині лунку, вилийте туди розведені в теплому молоці дріжджі і дайте їм підійти в теплому місці протягом 15 хвилин. Додайте в тісто м'яке вершкове масло, яйце, сіль, цукровий пісок і все гарненько перемішайте. Місіть тісто доти, поки воно не почне виділяти повітряні бульбашки, далі накрийте миску рушником і залиште доходити в теплому місці ще 30 хвилин.

Сир змішайте з яйцями, крохмалем, додайте за смаком цукровий пісок, лимонний сік і натерту на дрібній тертці цедру. Абрикоси промийте, просушіть, обережно розріжте навпіл і видаліть кісточки. Якщо немає свіжих абрикосів, використовуйте з компоту, також розріжте навпіл і видаліть кісточки.

Підійшовше тісто розкачайте і покладіть на змащене маслом деко, зверху викладіть сирну масу. Розкладіть половинки абрикосів і посипте рубаним мигдалем. Пиріг випікайте в духовці близько години при температурі 220 С.

Порада: щоб пиріг вийшов більш пишним, перед тим як поставити в духовку, дайте тісту підійти протягом 20 хвилин. І після закінчення години, не виймайте пиріг з духовки 15-20 хвилин.

Приємного чаювання! 

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Багато господинь, не тільки початківці, але й досвідчені, бояться готувати дріжджове тісто. Хоча насправді це дуже...
Рекомендую спробувати! Дуже смачно!...
Смачний рулет з яблуками, чорносливом та корицею...
Швидке тісто для піци Не секрет, що для більшості хороша піца починається саме з тіста. Одні люблять тонке, злегка...
Scroll To Top