Рекомендуємо прочитати

Домашній мармелад з айви

article2662.jpg

Готуємо мармелад з легким смаком маракуї. Дуже смачний десерт з айви. Абсолютно не нудотний, тому що сік лимона і маракуї нейтралізують солодкість. Цей десерт — кисло-солодка маса з незвичайним ароматом маракуї і айви. Довгий час варіння мармеладу надає йому необхідну щільність. Зберігати його можна в сухому прохолодному місці в закритому посуді.

Інгредієнти:
• Айва 1000 г
• Цукор 700 г
• Сік лимонний 50 мл
• Маракуйя 1 шт.

Інструкції
• Крок 1 Щоб приготувати мармелад, необхідно взяти стиглі плоди айви, цукор, сік лимона, маракуї.
• Крок 2 Айву вимити, розрізати на 4 частини.
• Крок 3 Викласти плоди в широкий посуд, залити окропом. На невеликому вогні варити протягом 30-40 хвилин до готовності.
• Крок 4 Злити воду (з неї можна приготувати смачний напій), видалити в плодах насіння і жорстку серцевину. В бленд ері збити бо пюре. Протерти пюре через сито.
• Крок 5 Плід маракуї вимити, розрізати уздовж. М'якоть протерти через сито.
• Крок 6 До пюре айви додати сік лимона і маракуї, цукор. Ретельно перемішати. Поставити на повільний вогонь. Після закипання, варити 1 година 30 хвилин, весь час помішуючи! Пюре загусне. Трохи остудити.
• Крок 7 Розігріти духовку до 50 ° C. Вистелити форму пергаментним папером, змастити її тонким шаром масла. Викласти масу у форму, розрівняти. Поставити форму в гарячу духовку і підсушувати протягом 2-3 годин.
• Крок 8 Фруктову масу розрізати на частини мокрим ножем.
• Крок 9 Обваляти шматочки в цукровому піску.
• Крок 10 Скласти мармелад в посуд із щільно закривається кришкою. Зберігати в сухому місці протягом 2 місяців.

© На каблучках

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Один з основних принципів китайської кухні — блюдо повинне складатися з маленьких шматочків, щоб під час трапези не...
Вийшла вранці в город, і на тому місці, де росте у мене м'ята перцева, побачила темно-бордові цятки. Підійшла ближче і...
Чорний чай - це класика як в Англії, так і в Україні. Його люблять багато. Чашечка запашного тонізуючого чаю здатна...
Незрівнянна вівсянка з яблуками і корицею до сніданку...
Scroll To Top