Рекомендуємо прочитати

Як приготувати дріжджове тісто

article3248.jpg

Багато господинь, не тільки початківці, але й досвідчені, бояться готувати дріжджове тісто. Хоча насправді це дуже просто. Ось кілька нюансів, не забуваючи про які, будь-яка господиня може приготувати дріжджове тісто.

Насамперед, дріжджі повинні бути свіжими (якщо це пресовані, а не швидкі дріжджі). Особисто я віддаю перевагу готувати тісто з живими дріжджами.

Рідина (молоко, вода або кефір, може бути і кисле молоко), в якій ви будете розводити дріжджі, повинна бути помірно теплою.

Щоб приготувати опару необхідно підігріти рідину і залити дріжджі, додати трохи цукру і борошна.

Після цього опару поставити і чекати, коли дріжджі піднімуться. Не поспішайте, опара повинна добре піднятися.

Поки ви чекаєте, змішайте інші компоненти. Яйця з цукром і сіллю, масло або маргарин, можна рослинне масло, молоко або воду. А ще, можна замінити половину вершкового масла або маргарину на рослинне масло. Не бійтеся, тісто від цього не програє.

Коли опара буде готова, додайте її в тісто і все змішайте. Додайте борошно, і знову як слід, вимісити тісто.

Ще хочу порадити залишити частину масла і, коли тісто буде готове, додати цю частину масла. Тісто буде більш м'яким, буде краще міситися.

Що стосується борошна, часто в рецептах пишуть - додати борошна стільки, скільки візьме тісто. І господині, прочитавши це, відкладають рецепт, тому що не розуміють, скільки ж борошна необхідно додати. А муки треба додавати стільки, щоб тісто відлипало від рук, щоб не було занадто густим або дуже рідким, воно має бути середньої консистенції. Не бійтеся пробувати, кілька разів замісивши тісто, ви зрозумієте, яка консистенція найкраще.

Після того, як замісили, прикрийте тісто чистим рушником і залиште в теплому місці.

Поки воно буде підходити, приготуйте начинку. Коли тісто підійде, обімніть його, те ж саме виконайте вдруге. Потім сформуйте пиріжки, пироги, рулети або ватрушки. Знову дайте підійти хвилин 15-20, потім змастіть жовтком і можна випікати.

Ще кілька порад
Пиріжки та булочки можна пекти при температурі 180 градусів. Пироги або кулеб'яки - при більш низькій температурі. Чим більше в тісті здоби (цукор, масло), тим більше треба дріжджів. У кімнаті, де стоїть тісто, не повинно бути протягу.

Щоб навчитися робити дріжджове тісто, не треба його боятися, треба просто частіше готувати, і ви навчитеся.

І пам'ятайте, готувати треба з бажанням, з гарним настроєм і тоді у вас все вийде.

Рекомендуємо переглянути відео: Поради дієтолога - Борошно для випікання хліба

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Тісто для чебуреків за цим рецептом виходить незвичайно смачним і ніжним, а начинка - ароматною і соковитою. Такі...
Смачний рулет з яблуками, чорносливом та корицею...
Рекомендую спробувати! Дуже смачно!...
Швидке тісто для піци Не секрет, що для більшості хороша піца починається саме з тіста. Одні люблять тонке, злегка...
Scroll To Top