Рекомендуємо прочитати

Смачний яблучний пиріг

article256.jpg

Яблучний пиріг дріжджовий

Борошно -400 г
яйця -3
топлене масло -150 г
молоко -300 мл
сіль -1 \ 2 чайної ложки
цукор -2 столові ложки
дріжджі

Начинка:
яблука-500 г
цукор -2 склянки
товчені сухарі -3 столові ложки.

Дріжджі розвести з чайною ложкою цукру і 200 мл води, додати дрібку солі і всипати таку кількість борошна, щоб тісто стало схоже на сметану. Накрити ємність кришкою і залишити опару на деякий час у теплому місці. У цей час яйця розтерти з цукром, що залишився в міцну піну, влити туди молоко, розтоплене масло, і ретельно розмішати. Коли опара підніметься, з'єднати всі компоненти разом, добре вимісити тісто руками, і поставити в тепле місце підходити.
Коли тісто збільшиться в два рази, покласти його на дошку, обсипану борошном, вимісити і розділити на 2 частини. Накрити тісто серветкою і знову дати підрости.
Тісто, що підійшло розрізати навпіл, розкачати одну частину тіста і розкласти на змащене маслом деко. На тісто покласти шар яблук, очищених, дрібно нарізаних і перемішаних з сухарями і цукром. Покрити другим розкатаним пластом тіста, краї защипати залишити ненадовго і поставити в добре нагріту духовку із середнім вогнем. Готовий яблучний пиріг викласти на дошку, злегка змастити вершковим маслом і посипати цукровою пудрою. Подавати холодним.

© На каблучках

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Смачний рулет з яблуками, чорносливом та корицею...
Сісти на низькокалорійну дієту - це одна з перших думок при схудненні. Адже всі чудово знають той факт що чим менше...
Незрівнянна вівсянка з яблуками і корицею до сніданку...
Харчування завжди позначається на організмі, отже, і на фігурі. З цієї причини дуже важливо вживати корисні продукти,...
Scroll To Top