Рекомендуємо прочитати

Рецепти сметанного крему для торта

article3032.jpg

Щоб ваша випічка вийшла смачною і при всьому виглядала дуже апетитно, варто обов'язково продумати, який крем ви будете робити для прошарку і шапочки. Звичайно, їх існує безліч, і часом, визначитися з вибором - це складне завдання. І основою основ тут виступить-сметанний крем для торта. Цей крем дуже простий у приготуванні, а на смак - просто дивовижний. Такий прийде на виручку будь-якій господині і перетворить ваш десерт в вишукану страву. Давайте дізнаємося, як же він готується.

Сметанний крем для торта

Інгредієнти:
• Сметана - 500 грам 30% жирності
• Цукор - 1 стакан

Спосіб приготування:
Яка би випічка не була, зробити її ще кращою допоможе сметанний крем для торта, рецепт якого простий. Для приготування цього нехитрого крему вам знадобиться всього два продукти - це сметана і цукор. Все це перемішати і гарненько збити, при бажанні, можна ще додати ванілін, він тільки поліпшить смак і додасть приємний аромат. Коли з'явиться густа повітряна шапочка - ваш крем готовий до вживання. Можна сміливо викладати його на верхівку торта і прикрашати фруктами. Для того щоб крем для торта зі сметани добре збиваємо і вийшов повітряним потрібно для даного рецепта використовувати сметану з високою жирністю, тобто більше 20%. І будьте уважні, сметана, повинна бути саме сметаною, а не сметанним продуктом, інакше все буде без толку.

Якщо сметана у вас вже є і, так вже вийшло, що не зовсім густа, то врятувати її для крему все ще можна. Для цього існують два варіанти: або позбавити її від зайвої вологи, або загустити.

Для першого - скористайтеся ситом. На сито потрібно покласти шматочок щільної тканини або марлі, щоб не вся сметана пролилася вниз, а вийшла тільки волога. Далі, викладіть сметану і підставте знизу ємність, так сироватці буде куди стікати. Дана процедура займає досить багато часу, і сметана цілком може злегка порокиснути, тому, краще буде, якщо ви весь процес перенесете в холодильник. Чекати потрібно кілька годин, тому зручно буде залишити так на ніч.

У крем зі сметаною для торта можна додати і сметану, згущену желатином. Нічого страшного в цьому немає, якщо тільки сметана зіб'ється мало повітряно, але це краще, ніж нічого. Щоб желатин виконав своє призначення, потрібно спочатку кілька його ложок залишити набухати 15 хвилин у холодній кип'яченій воді. Після цього, постійно перемішуючи, підігріти і змішати зі сметаною, збити. Готову суміші потрібно дати постояти в холодильнику і можна сміливо намазувати коржі.

Крім класичного варіанту, крем для торта на сметані може бути представлений і в інших варіаціях. Уявімо деякі з них.

Крем для торта зі сметани і згущеного молока

Інгредієнти:
• Сметана - 500 грам 30% жирності
• Згущене молоко - 1 банка (250 грам)

Спосіб приготування:
Це просто ідеальний рецепт для просочення коржів. Завдяки консистенції, такий крем легко оживляє будь-яку випічку і додасть дивовижний солодкий смак навіть звичайному хлібу. Його можна намазувати на все що завгодно, і вийде все одно дуже смачно.

Для того щоб приготувати такий крем для торта, сметана і згущене молоко також збиваються з цукром до отримання повітряної маси. Цей крем чудовий тим, що з нього можна зробити прекрасний десерт, доповнивши чим завгодно: нарізані фрукти або фруктове пюре, шматочки печива або какао порошок, тут саме час проявити фантазію. Заморозьте цей крем у формочках, і вийде морозиво.

Сметанний крем з сиром
Інгредієнти:
• Сметана - 500 грам 30% жирності
• Цукор - 1 стакан
• Сир - 500 грам

Спосіб приготування:
Сирно-сметанний крем готується теж дуже легко. Сметану збивають з сиром, поступово додаючи цукор. Кількість сиру беріть в пропорціях зі сметаною з розрахунку - 1:1. Сир необхідно попередньо протерти через сито для отримання однорідної маси, інакше у вас просто не вийде його збити.

Такий крем здатний стати і окремим блюдом, навіть без будь-яких добавок. Він досить густий і ситний, щоб існувати як самостійний десерт.
Дорогі господині, пам'ятайте, що страва стає смачнішою не від кількості вкладених у неї інгредієнтів, а від правильного їх поєднання. Так, крем для тортів може бути і дуже складним у приготуванні, складатися не з одного десятка продуктів, але не завжди варто витрачати стільки часу і сил, домагаючись прекрасного результату. Часом геніальність страви криється в її простоті. Зі сметанним кремом ви не тільки зробите все швидко, але і вийде чудово. А простота рецепта особливо допоможе початківцям господаркам. Такий крем можна готувати хоч щодня.

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Італійський фарширований перець сиром, травами і горіхами. Ця страва перевершила всі очікування. Прекрасне поєднання...
Для початку кип'ятимо воду і розводимо швидкорозчинний желатин (постійно помішуючи, щоб не було грудочок, окріп...
Сьогодні майже для кожної людини сир є невід'ємною частиною раціону. Сир – прекрасною закускою на кожен день. Але...
Кілька сотень років тому Італія подарувала всьому світу приголомшливе смачне, ніжне і апетитне блюдо - піцу. Основною...
Scroll To Top