Рекомендуємо прочитати

Тірамісу по-домашньому

article2634.jpg

Здивувати гостей, та й самим поласувати, можна за допомогою незвичайного коктейлю. У чому ж ще подавати коктейль, як не в келихах? Ось і італійський десерт тірамісу, основу якого складає сир, ми будемо подавати в келихах, тому ці ласощі будуть здаватися ще смачнішими. Вам знадобиться глибокий келих з широкою шийкою без ручки. Незалежно від рецепту всі інгредієнти складаємо в келих шарами. Пропонуємо вашій увазі кілька варіацій італійського класичного десерту.

Горіховий з мигдалем
Для приготування 4-х порцій горіхового коктейлю візьміть 0,5 л банку консервованих абрикосів, 200 г сиру Маскарпоне, стільки ж натурального йогурту, дві столові ложки тертого мигдалю, п'ять столових ложок апельсинового соку, три ложки цукру, 16 невеликих бісквітів.
З'єднайте апельсиновий сік, цукор, йогурт і сир — це буде крем. Бісквіти поламайте на дрібні шматочки, абрикосу наріжте. Викладаємо шари в келиху: перший шар — бісквіти і збризкуємо їх апельсиновим соком, другий — абрикоси, третій — крем. Зверху посипте мигдалем.

Тірамісу з кавовим лікером
Поєднання какао та лікеру — це класичний варіант. Для 4-х порцій коктейлю вам знадобиться 16 бісквітів, 400 г сиру Маскарпоне, 3 жовтки, по три столових ложки какао-порошку і лікеру, 4 ложки цукру, 100 мл холодного еспресо.
Збийте жовтки з цукром до кремової консистенції, потім введіть сир. У еспресо додайте лікер. На поламані великими шматками бісквіти викладаємо шар крему, але перед цим збризкуємо печиво сумішшю з кави і лікеру. Залишаємо тірамісу на годину в холодильнику, а перед подачею посипаємо какао.

Коктейль фруктовий
За 25 хвилин ви приготуєте чудовий коктейль з приголомшливих компонентів — полуниці, какао, м'яти, бісквіта і ванільного крему. Візьміть по 200 г сиру Маскарпоне і м'якого сиру, 4 ложки цукру і молока, ложечку какао, склянка будь-яких ягід, 16 бісквітів.
Готуємо крем з сиру Маскарпоне, сиру, ванілі і цукру. Великі ягоди нарізаємо і перемішуємо з подрібненої м'ятою і цукром. Бісквіти ламаємо на двоє, збризкуємо їх какао з молоком, викладаємо шар крему і полуницю.

© На каблучках

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Як відомо, торт тірамісу з ківі - це один з найвідоміших італійських десертів. Рецептів його приготування існує безліч....
Швидке тісто для піци Не секрет, що для більшості хороша піца починається саме з тіста. Одні люблять тонке, злегка...
Глінтвейн (від німецького gluhende Wein - гаряче вино) - гарячий алкогольний напій. Особливо він добрий в довгі зимові вечори,...
Декретна відпустка - емоційно важкий період для жінки. Тому мами прагнуть знайти для себе заняття, що допомагає зняти...
Scroll To Top