Рекомендуємо прочитати

8 способів схуднути

article2559.jpg

Секрет простий. Вибирайте для свого харчування тільки ті продукти і страви, які містять в собі малу концентрацію калорій, при цьому об'єм їжі може залишатися звичним для вас. Існують кілька перевірених способів, які допоможуть скоротити калорії, але не скорочувати обсяги їжі.

1. Приблизно половину всього обсягу їжі повинні становити фрукти і овочі. Їх можна додавати до різних страв: до м'яса, в супи, у соуси.

2. Необхідно вживати їжу правильно. Для цього візьміть собі за звичку спочатку з'їдати салат або ж фрукти, можна легкий суп. За рахунок того, що ці страви містять у собі велику кількість води і клітковини, знижується апетит, що дозволить з'їсти значно меншу порцію основного калорійного блюда. При цьому зменшення калорій за обідом буде становити приблизно дванадцять відсотків. Овочі та зелень ви можете додавати і до поширеного швидкому перекусу - бутерброду, що зробить його більш смачним і корисним.

3. Використовуйте в стравах, які готуєте якомога менше масла. Продукти краще варити або ж тушкуватиІ. Постарайтеся уникати засмажкою для супів, краще покласти в суп сирі овочі. У соус додавайте побільше зелені, приправ, лимон, спецій, часник, вони містять у собі мінімум калорій і надають готовим стравам додатковий смак і аромат.

4. Зменшіть кількість споживаного цукру, який міститься у великих кількостях в солодкій газованій воді, в алкоголі, в соках. Існують певні стандарти, за яких можна визначити рівень цукру в продуктах. Якщо в ста грамах продукту міститься п'ятнадцять грам цукру - це підвищений вміст, якщо від п'яти і менше, то це знижений вміст.

5. Уважно читайте етикетки на продуктах. Введіть у свій раціон харчування геркулесову кашу, замість, наприклад, булочок або мюслі з медом.

6. Якщо ви вибираєте батончики мюслі, вважаючи їх дієтичним продуктом, знайте, що це не зовсім так. За змістом калорій вони нітрохи не поступаються звичайному шоколаду, але варто відзначити, що батончики трохи більше за розміром. Крім того, батончики мюслі містять в собі мінімум клітковини, але підвищений вміст цукру.

7. Віддавайте перевагу свіжим фруктам, ніж фруктовому соку. Для вгамування голоду краще з'їсти фрукт, так як соком ви не насититеся, це відбувається через те, що клітковини в соку міститься набагато менше, а цукру більше. Наприклад, склянку апельсинового соку містить в собі сто двадцять калорій, а, з'ївши апельсини, з яких був приготований даний сік, ви зменшите калорійність продукту в два рази.

8. Найбільш корисна заправка для салатів - це оливкова олія і бальзамико. Для прикладу, в популярному салаті «Цезар» заправка становить двісті калорій. Ви можете вдосконалити складу салату, зробивши його максимально низькокалорійним і при цьому корисним. Для цього замініть сухарики, що входять до складу салату на булочку з муки грубого помелу. До листовому салату додайте овочі, на ваш смак і заправте салат оливковою олією.

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Один з основних принципів китайської кухні — блюдо повинне складатися з маленьких шматочків, щоб під час трапези не...
Вийшла вранці в город, і на тому місці, де росте у мене м'ята перцева, побачила темно-бордові цятки. Підійшла ближче і...
Незрівнянна вівсянка з яблуками і корицею до сніданку...
Чорний чай - це класика як в Англії, так і в Україні. Його люблять багато. Чашечка запашного тонізуючого чаю здатна...
Scroll To Top