Рекомендуємо прочитати

Весняний авітаміноз

article3114.jpg

Наступ весни для більшості супроводжується проявом авітамінозу. Захворювання по-різному проявляється. Все залежить від дефіциту певного вітаміну в організмі. При нестачі вітаміну А значно погіршується зір, стають дуже ламкими нігті і волосся, з'являється лупа. Якщо ж турбують безсоння і стомлюваність, псується апетит, то Ваш організм страждає від нестачі вітамінів В9 і В1. Тріщини на губах роті і виразки свідчать про нестачу вітаміну В6. Дефіцит вітамінів D і Е проявляється не відразу. Найголовнішими симптомами вважається зниження ваги, значне підвищення пітливості. Досить важко самостійно виявити дефіцит вітамінів К, РР і В15. У разі їх дефіциту страждають печінка, нирки, порушується Ваш обмін речовин і знижується рівень холестерину. Для боротьби з авітамінозом люди починають активно приймати полівітаміни в таблетках. У даному випадку мається ризик перенасичення свого організму речовинами, нестачі в яких зовсім і немає. Тому найбільш ефективним методом боротьби з весняним авітамінозом вважається збалансоване і правильне харчування.

Для поповнення запасів вітаміну С радиться їсти більше фруктів і овочів, при цьому тільки в свіжому вигляді. Термічна обробка повністю руйнує вітамін С. У крайньому випадку можна приймати хвойну настоянку, оскільки вона дуже насичена вітаміном С. Вітаміни D, В, А і С у величезній кількості містяться в свіжому часнику і цибулі. Ці вітаміни також є у квашеній і свіжій капусті. Зняттю частою весняної депресії прекрасно сприяє буряк. У ньому містяться вітаміни В1, В5, В9, Е, РР, С і А. Не відстає від нього і морква. У ній міститься дуже багато вітамінів. А по великій кількості каротину морква практично немає рівних. Даний овоч запобігає анемії, сприяє значному поліпшенню зору і прекрасно омолоджує шкіру. У період загострення всіх симптомів весняного авітамінозу віддайте свою перевагу цитрусовим і яблукам. Не забудьте також про ягоди - агрус, малину, чорну і червону смородину, полуницю і вишню. При заморожуванні вони абсолютно не втрачають корисних речовин.

Для підтримки абсолютно ослабленого організму вживайте фундук, кедровий, волоський горіх, насіння соняшнику та гарбуза. Але також варто враховувати, що D вітамін міститься в ікрі, рибі, яловичій печінці та жовтку. Вітаміном В12 насичене м'ясо морської риби і птиці. Аптечними вітамінами також не потрібно нехтувати. Але краще всього заздалегідь отримати консультацію у лікаря. Можливо, що такі вітаміни можуть принести шкоду, ніж користь, якщо все вживаються з їжею корисні речовини вже забезпечують організм. Слідкуйте за повсякденним раціоном, більше часу проводьте на повітрі, пийте багато рідини, і тоді весняний авітаміноз пройде стороною, а весна принесе тільки гарний настрій.

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Смачний рулет з яблуками, чорносливом та корицею...
Нагадування: протягом дня бажано випивати не менше 2 л води - один стакан за годину до їжі і 1 стакан через годину після...
Новий рік - довгоочікуване і улюблене свято більшості людей. Але він несе з собою велику небезпеку - багато зайвих...
Багатьом батькам знайома картина, коли малюк відштовхує тарілку з приготовленою їжею, а якщо мама починає вмовляти...
Scroll To Top