Рекомендуємо прочитати

Відвар вівса для печінки

article3221.jpg

Корисний відвар вівса для печінки
Рослина ця доступна, давно нам знайома і має лікувальні властивості. Зерна поживні, при цьому легко перетравлюються. У складі є багато вітамінів, білки, залізо, кремній, кальцій, калій і магній. Відвар з цього продукту відомий як хороший засіб для лікування печінки, підшлункової та щитовидної залози, жовчного міхура та його проток, а також застосовується в цілях зміцнення зубів і кісток, лікування туберкульозу, нервової системи, геморою, імпотенції, безпліддя та інших захворювань.

Корисний відвар для сполучної тканини і шкіри, допомагає при діабеті, одужанні, в період хронічних захворювань і молодим мамам після пологів. Цей продукт відновлює сили, піднімає тонус, є загально зміцнюючим засобом і ідеальний як дієтичне харчування.

Але, чим же відвар вівса корисний саме для печінки? Справа в тому, що він усуває надлишки слизу і жовчі, виводить токсини і отрути з організму, тим самим полегшуючи роботу цього органу. Прекрасні результати встановлені при супутньому лікуванні цим засобом гепатиту. У складі відвару присутні ферменти, що допомагають кишечнику переробляти жир, що теж істотно полегшує роботу печінки.

Відвар вівса для м'якого чищення печінки
Одним із засобів для щадного очищення печінки є відвар з цілісних зерен вівса. Він відновлює орган, виводін шкідливі речовини і нормалізує роботу органу. Перед тим, як пройти курс, необхідно перейти на роздільне харчування, краще на рослинну їжу. Потрібно більше вживати в їжу жовтих рослинних продуктів: пшоно, масло, хурма, лимони, горіхи, сир, підсушений хліб, мед, курага та інше.

На весь період лікування потрібно відмовитися від солінь, грибів, копченостей, риби, м'яса, алкоголю і яєць. Курс розділений на дві частини - 1-а пиття трав, 2-а пиття вівсяного відвару. Проводити по три таких курсу з перервами між кожним в 3 тижні. Весь час не забувати (це обов'язково) очищати язик ложкою від жовтого нальоту. Після він вже перестане утворюватися і язик буде рожевим. Для приготування цього засобу не слід брати пластівці вівса, тільки цільні зерна.

Відвар вівса для поліпшення роботи печінки. Рецепт
Щоб його приготувати, беремо якісне цільне зерно. Відварити можна в молоці або воді.

Класичний рецепт.
Беремо не чищені зерна, заливаємо 1 до 1 водою. Даємо закипіти і зменшуємо вогонь. Варимо на маленькому вогні три години. Проціджуємо, можна додати меду (на 1 літр рідини 50 г. меду), ще раз доводимо до кипіння і залишаємо охолонути. Вживаємо на порожній шлунок по 0,5 склянки. Багато краще не робити, свіжий напій має більше користі.

Швидкий рецепт.
Заливаємо 1 літром окропу (або молока) 2 склянки цільних зерен, вкутуємо і ставимо охолонути. Як настоїться, проціджуємо і п'ємо на порожній шлунок по 0,5 склянки. Якщо заливали молоком, то потрібно пам'ятати, що цей напій швидко скисне. Зберігати його в холодильнику, а перед вживанням підігріти. Можна додати сюди мед. Зробити напій краще не більше ніж на 1 день, максимум 2.

Простий рецепт.
Для приготування напою на 2-3 дні беремо звичайний стакан (можна 2) зерна і висипаємо в літр окропу. Закриваємо щільно (добре б герметично), вкутуємо і даємо настоятися 25 хв. Пити по 100 грам (можна 150) протягом дня до їди. Курс триває близько 18 днів.

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Овес - це яровий злак, який відрізняється багатим складом і володіє потужними цілющими і корисними властивостями. У...
Шкірку і листя мандарина можна використовувати при кашлях, нудоті, блювоті, шлункових розладах, цукровому діабеті....
Літні люди, дитинство яких припало на голодні повоєнні роки, заявлять однозначно: «Не корисного хліба не буває». У...
З самого дитинства людина їсть різні каші із зерен і круп, тому що в них міститься багато вітамінів, мікроелементів і...
Scroll To Top