Рекомендуємо прочитати

10 причин додати артишок до свого раціону

article3582.jpg

Артишок - дуже смачна і корисна рослина. Його листя Его листя приховують справжній скарб у вигляді вітамінів, мінералів і антиоксидантів! Артишок чудовий для твого організму, і з давніх давен людство вважає його важливим союзником нашого здоров'я. Так у Середньовіччя, наприклад, це був один з найдорожчих продуктів - і французська королева Катерина Медічі платила значні суми за смачні артишоки.

Артишок завжди цінувався. Відомо, що його вживали в їжу стародавні греки і римляни. В Середньовіччя його привіз в Англію Річард VII. Потім він відвідав материкову Європу і перетворив саму Катерину Медічі в одного з головних прихильників артишоку.

Артишок (латинська назва - Cynara) відомий в декількох варіантах. Ми радимо вживати його повністю, щоб отримати максимум користі з незвичайних властивостей цього продукту. Ти можеш знайти артишок у вигляді біодобавки в аптеках і магазинах, що продають лікарські рослини, але якщо ти віддаш перевагу самостійному приготуванню артишока - обирай при покупці найважчий, з товстими бруньками зеленого кольору. Саме ці артишоки є найкориснішими.

Чим саме корисна ця незвичайне рослина?

Чим так корисний артишок

Чим так корисний артишок

- Артишок дуже корисний для травлення. Він дозволяє нормалізувати сечової кислоти та допомагає при лікуванні ревматизмів та каменів у жовчному міхурі .
- Артишок скорочує обсяг тригліцеридів в крові - це допомагає контролювати рівень холестерину: артишок скорочує поганий і збільшує кількість хорошого холестерину.
- Артишок допомагає при запорі та при діареї.
- Артишок знижує кислотність шлунка, позбавляючи тим самим від болю і неприємних відчуттів у животі.
- Через здатність контролювати рівень холестерину, артишок - потужний допоміжний засіб при боротьбі з атеросклерозом та високим тиском .
- Артишок, піклуючись про твій шлунок і травлення, контролює рівень жовчі .
- Артишок часто зустрічається в різних дієтах: завдяки рослинній клітковини він ідеальний для контролю над апетитом. Клітковина вбирає вологу в шлунку, надаючи тобі відчуття ситості.
- Артишок сповнює тебе вітамінами і мінералами: магнієм, калієм, содієм, залізом, вітаміном A, вітамінами групи B. Крім цього, він перетворює з'їдений тобою цукор в енергію. Взагалі, артишок незамінний для тих, хто хоче правильно харчуватися.
- Артишок має виражену сечогінну дію, попереджує затримку рідини в організмі та виводить токсини. Завдяки цьому він ідеальний для боротьби з артритом, хворобами печінки, проблемами з кровообігом, подагрою та ожирінням.
- Останні дослідження довели, що артишок допомагає запобігти або сповільнити розвиток онкологічних захворювань. Це відбувається тому, що артишок наділений кофейною  та пантотеноновою кислотою, а також флавонідами.

Як приготувати артишок?

Краще всього їсти артишок вареним або приготованим на пару, приправивши його невеликою кількістю оливкової олії та яблучного оцту. В такому вигляді артишок не тільки дуже смачний, але і корисний.

Не забувай, що для того, щоб приготувати артишок, треба очистити його і трохи обрізати - позбавитися від стебла і зовнішньої шкірки. (Стебло, в свою чергу, є відмінним інгредієнтом в супах і салатах).

Якщо ти хочеш зварити артишок, помісти його в каструлю з водою і потім додай сік одного або двох лимонів . Закрий каструлю кришкою, і як тільки вода почне кипіти, зроби вогонь мінімальним і вари артишок 30-40 хвилин. Потім достань артишок і дозволь воді стекти. Артишок готовий для вживання!

Як приготувати артишок?

Як приготувати артішоковий чай для схуднення?
Як ми вже сказали, артишок дуже часто виступає важливою частиною дієт для схуднення. Завдяки тому, що артишок втамовує голод і виводить рідини з організму, він відмінно допомагає скинути вагу. Для ефективного схуднення можна пити чай з артишоку. Як його приготувати і як вживати?

Інгредієнти:
- 20 грам листя артишоку;
- 1 чашка гарячої води (окропу).

Приготування

1. Поклади очищені листя артишоку в киплячу воду.
2. Залиш напій кипіти 10 хвилин.
3. Вимкни вогонь і залиш напій настоюватися десь приблизно хвилин п'ять.

Як пити артішоковий чай для схуднення?
• Пий до трьох чашок на день кожного дня.
• Щоб артишок ефективніше тамував голод, рекомендується пити по чашці артишокового чаю за півгодини до кожного прийому їжі.

Результати не змусять на себе чекати ;) Будьте здорові!

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Так повелося, що гарбуз має неоднозначну репутацію в свідомості людей. Взяти, наприклад, давню сільську традицію...
Існує кілька рецептів спеціального чаю для схуднення....
Вегетаріанство знаходиться в списку найбільш древніх і відомих течій альтернативного харчування. Але якщо ...
Вчися вибирати. Вуглеводи прийнято вважати головним джерелом проблем із зайвою вагою. Коли їх занадто багато, вони...
Scroll To Top