Рекомендуємо прочитати

Цікаві факти про сало

article3538.jpg

Сало калорійний продукт - воно містить 770 ккал в 100 грамах. Калорії сала називають «довгими», тобто вони працюють довго. До того ж дуже невеликою кількістю сала можна відмінно перекусити, не набравши при цьому так вже й багато калорій.

В салі свиней є біологічно активні речовини і клітини, це і визначає його користь. В ньому міститься дуже багато вітамінів A, D, E, каротину і так далі. У складі свинячого сала є найважливіша речовина - це арахідонова кислота, вона відноситься до поліненасичених жирних кислотах. Арахідонова кислота міститься в серцевій тканині, в нирках та мозку і вона є дуже необхідною для їх работи. Ця кислота впливає на обмін холестерину в організмі, впливає на клітинні мембрани і гормональну активність організму. Є в салі й інші незамінні жирні кислоти: пальмітинова, лінолева, ліноленова і олеїнова кислоти. Вони містяться в салі майже в такій же кількості, як і в рослинних оліях.

Сало свині має антиракові властивості, воно виводить з організму токсини і очищає кровоносні судини від «шкідливого» холестерину, а особливо в поєднанні з часником. Є ще багато корисних властивостей у сала: воно допомагає при легеневих захворюваннях, лікує печінку, очищає організм від важких металів, в ньому немає паразитів-гельмінтів.

Свиняче сало є незамінним продуктом для поліпшення імунітету і підтримки загального життєвого тонусу, особливо в холодні пори року. З салом може зрівнятися лише тюленячий жир, до речі, досить близький за складом.

Цікаві факти про сало

Свиняче сало відноситься до тих цінних жирів, які швидше перетравлюються, тому що плавляться вони при температурі близько 37 градусів, що схоже з температурою нашого тіла.
Холестерину в салі набагато менше, ніж у вершковому маслі, і він йде на створення імунних клітин, що захищають організм від вірусів. А ще міститься в салі вітамін F, вживання якого  є профілактикою атеросклерозу.

Сало добре брати з собою на роботу для того, щоб поласувати ним в обідню перерву. Воно відмінно засвоюється, не перевантажуючи печінку, підживлює організм енергією, та й взагалі набагато корисніше булочки, пиріжка і навіть найдорожчої ковбаси, яку Ви могли б з'їсти на роботі, якби не захопили з дому пару шматочків сала з хлібом ;)

З порад дієтологів можна також зробити висновок, що сало краще вживати з овочами, гострими спеціями, аджикою і оцтом. Всі ці приправи володіють антиоксидантними властивостями і не дають утворюватися поганому холестерину в організмі.

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Вчися вибирати. Вуглеводи прийнято вважати головним джерелом проблем із зайвою вагою. Коли їх занадто багато, вони...
Багато хто купує до сніданку вівсяне печиво, вважаючи його дієтичним. Однак подивившись на його склад Ви побачите, що...
Вегетаріанство знаходиться в списку найбільш древніх і відомих течій альтернативного харчування. Але якщо ...
Так повелося, що гарбуз має неоднозначну репутацію в свідомості людей. Взяти, наприклад, давню сільську традицію...
Scroll To Top