Рекомендуємо прочитати

Як приготувати злаки з максимальною користю для здоров'я

article2731.jpg

З самого дитинства людина їсть різні каші із зерен і круп, тому що в них міститься багато вітамінів, мікроелементів і клітковини. Найбільша цінність злаків в тому, що вони складаються з зародка і оболонки, яка містить вітаміни груп В, А, Е, РР, фолієву кислоту, мідь, цинк, кальцій, фосфор, калій, натрій і магній. Вживання в їжу злаків покращує роботу кишечника, благотворно впливає на шкіру, нервову і серцево-судинну системи.

Пшениця
Пшенична каша - ідеальний сніданок. Можна залити 1 чашку зерен пшениці 3 чашками води і залишити на ніч. Вранці довести до кипіння, зменшити вогонь і варити до готовності. Солити таку кашу потрібно в кінці варіння. Якщо після приготування каші залишається відвар, то не варто його виливати, його можна використовувати у приготуванні соусів.

Овес, вівсяна крупа, геркулес
Овес - найбагатший злак. Він містить легкозасвоювані білки, жири, вуглеводи, вітаміни групи В і мінеральні речовини, які знаходяться в оптимальному процентному співвідношенні.

Вівсяну крупу роблять з вівсяного насіння. Воду потрібно посолити на початку варіння. Кашу доводять до кипіння, а потім залишають томитися на повільному вогні. Можна додати ще води.

Дуже корисні мюслі: 1 столову ложку геркулесу замочують в 3 столових ложках води на ніч, вранці додають натерте яблуко, 1 столову ложку меду і горіхи. Можна приправити отриману суміш вершками, фруктами, ягодами.

Гречка
Гречана крупа містить магній, каротин, вітаміни групи В. З гречки можна приготувати не тільки кашу, а й оладки, котлети, борошно.

Ячмінь
На Русі ячмінні відвари давали людям після важкої хвороби, що допомагало їм швидше відновити організм. Ячмінний білок навіть цінніше, ніж пшеничний. Крім вітамінів групи В, в ньому містяться вітаміни А, Е, D. Ячмінь багатий і мікроелементами: йод, фосфор, кальцій, магній, кремній, селен, сірка та інші. Ячмінь легко засвоюється, тому його часто рекомендують вагітним, дітям і літнім людям. Перед початком варіння ячмінь можна підсмажити.

Кукурудза
Кукурудза багата білками, жирами, вуглеводами і вітамінами С, В, РР, а також фосфором і калієм. Пюре з кукурудзяної каші одним з перших входить в раціон прикорму немовлят. Борошно з кукурудзи використовують для приготування соусів, супів і кондитерських виробів.

Рис
Рис часто рекомендують людям, які хворіють на виразку або гастрит. Справа в тому, що рис створює захисну плівку в шлунку. У рисі містяться вітаміни групи В, амінокислоти, калій, фосфор, залізо, цинк і йод.

Перлова крупа
Вона містить білки, жири, вуглеводи, клітковину, вітаміни групи В, А, Е, РР. Перловку рекомендують замочувати на ніч перед приготуванням страв. Замочити перлову крупу можна не лише у воді, але і в молоці, що додасть їй ніжний, м'який смак.

© На каблучках

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Це не модно, щоб схуднути і зруйнувати ваше потворне тіло не достатньо обмежувальних дієт. Багато жінок замість...
Чорна смородина корисна для здоров'я печінки, нирок, дихальних шляхів. Її сік має відновлювальну дію, тому незамінний...
Після 20-ти років потрібно пити багато рідини, збагачувати раціон свіжими фруктами і овочами, віддавати перевагу...
Для того, щоб розібратися що дає нам журавлина - шкоду або користь, потрібно для початку розглянути її склад. Журавлина...
Scroll To Top