Рекомендуємо прочитати

Кефір з козячого молока смачний і корисний продукт

article3247.jpg

Людям, що трепетно відносяться до свого харчування, відома користь яку несе козяче молоко. Цей продукт широко відомий своїми цілющими властивостями, а тому все більше людей цікавиться стравами, які можна приготувати з нього. На сьогоднішній день з козячого молока найчастіше готують масло, згущене молоко, сир і кефір. Ось про користь кефіру з козячого молока, а також про процес приготування цього продукту, читайте в нашій статті.

Відразу хочеться відзначити, що кефір, приготований з козячого молока, набагато корисніший будь-яких інших подібних напоїв, насамперед, по сприятливому впливу на шлунково-кишковий тракт. До того ж як і інші кефіри це продукт дієтичний, а значить обов'язково припаде до душі тим, хто стежить за своєю фігурою. Він низькокалорійний і нежирний, та до того ж відмінно очищає організм від токсинів і шлаків. Медики, говорячи про користь кефіру одержуваного з козячого молока звертають увагу, що даний продукт незамінний при недокрів'ї, чудово підходить літнім людям, надаючи енергію і бадьорість.

Завдяки ферментної активності закваски, в отриманому кефірі не тільки збережені всі корисні якості козячого молока, але також підвищена доступність для перетравлення складних ліпідів і білків вихідного продукту. Непереносимість молочного продукту в цьому випадку також знижується, так як лактоза в козячому кефірі практично відсутня.

Клінічно доведено, що даний продукт не тільки покращує травлення, але і містить велику кількість пробіотиків, що перешкоджають появі в кишечнику патогенної мікрофлори. Це означає, що регулярне вживання козячого кефіру здатне запобігти розвитку харчових токсикоінфекцій. Окрім іншого, в кефірі, отриманому з козячого молока, міститься багато високоцінного білка, фосфору і кальцію, міді, калію, магнію, вітаміну A і вітамінів групи B. А специфічний аромат і освіжаючий кисломолочний смак напою додає наявність у його складі оцтової кислоти та діоксиду вуглецю.

Рецепт приготування кефіру з козячого молока
Ознайомимося з приготуванням даного продукту. Отримують козячий кефір за допомогою кисломолочного зброджування. Молоко необхідно використовувати тільки свіже, щоб воно не згорнулося при кип'ятінні. У глибокій каструлі таке молоко необхідно довести до кипіння і дати йому охолонути протягом 40 хвилин. У остигле молоко необхідно додати закваску, у якості якої використовують кефірні грибки або будь який готовий кефір. Накривши каструлю, її потрібно залишити при кімнатній температурі на дві доби. Через відведений час чудовий цілющий напій буде готовий.

До речі, щоб кефір вийшов ще смачніше і корисніше, його можна приготувати також з кропом. Для цього ретельно промитий і висушений кріп необхідно дрібно нарізати і змішати з приготованим кефіром. Освіжаючий смак такого напою, за словами гурманів, просто неповторний. Щоб козячий кефір припав до смаку дітворі, в нього можна додавати різні джеми. А любителям солоного кефіру з козячого молока можна порадити додати трохи дрібної солі в напій і ретельно його перемішати. Надати красивий рожевий і червонуватий відтінок кефіру можна додаванням бурякового або морквяного соку до цього продукту. Зберігати його потрібно в щільно закритому посуді, в льодовику або холодильнику.

Приємного вам апетиту!

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Багато батьків задумуються над питанням, в якому віці можна давати сметану дитині. Сметана є легкозасвоюваним...
Рано чи пізно у кожної мами виникає питання: як відучити від нічних годувань свою дитину? Малюк не втомлюється...
Давати дітям до року коров'яче молоко — небажано. Якщо з якихось причин не можна годувати дитину грудьми або просто не...
Для новонародженого більш ідеального харчування, ніж грудне молоко просто не знайти. У материнському молоці містяться...
Scroll To Top