Рекомендуємо прочитати

10 продуктів, від яких розумнішають діти

article2888.jpg

1. Лосось
Жирна морська риба містить корисну для мозкової функції жирну кислоту омега - 3, вживання якої покращує когнітивну функцію мозку. Дитині можна давати з собою бутерброд зі смаженим або тушкованим лососем і овочами (нарізаним огірком, помідором або листям салату).

2. Яйця
Жовтки містять холін, елемент що поліпшує пам'ять. Школяру можна на обід дати смажене яйце або омлет між двома шматочками хліба з цілісного зерна.

3. Арахісове масло
Арахіс - джерело вітаміну Е, антиоксиданту, що захищає нервові мембрани в мозку. Несолоний арахіс можна додавати в будь-які салати, а арахісове масло дуже смачне із свіжим хлібом.

4. Цілісне зерно
Людський мозок для нормального функціонування вимагає певну кількість глюкози. Цілісне зерно містить і глюкозу і клітковину (регулятор кількості глюкози що надходить у кров), а також вітаміни групи Б, що живлять нервову систему. Купуйте для себе і своїх дітей випічку з невибіленої цілісної муки або печіть хліб самі.

5. Вівсянка
Овес - це кращий сніданок для дитини, тому що містить вітамін Е, Б, потасіуму і цинк. Ці елементи і вітаміни допоможуть вашим дітям повністю реалізувати свій інтелектуальний потенціал. Овес можна класти разом з борошном в пироги, оладки, сирники або просто обсмажувати разом з горіхами на сухій сковороді і подавати з несолодким йогуртом або молоком. Якщо ви робите овочеві і фруктові соки вранці, покладіть трохи сирої вівсянки в сік.

6. Ягоди
Полуниця, чорниця, вишні, малина, ожина і ін. містять антиоксиданти, що запобігають ракові захворювання. Дослідження показали, що зокрема полуниця і чорниця покращують пам'ять, а насіння в малині, полуниці, ожині і суниці багаті омегою - 3. Свіжі ягоди можна додавати в салат, овочеві страви, мюслі або їсти просто так.

7. Бобові
Дуже корисна квасоля, горох, нут (баранячий горох) і сочевиця, завдяки вмісту протеїну і так званих складних вуглеводів (які трохи підвищують рівень цукру в крові) і клітковини, плюс вітамінів і мінералів. Бобові можна їсти з будь-яким томатним соусом, як гарнір або як доповнення до салату.

8. Різнокольорові овочі
Помідори, брокколі, баклажани, гарбуз, морква, шпинат, болгарський перець, кукурудза - овочі яскравих насичених кольорів містять велику кількість антиоксидантів, які поновлюють пошкоджені клітини. Давайте дітям нарізані свіжі овочі або робіть соуси до макаронів з великою кількістю овочевих інгредієнтів.

9. Молоко і йогурт
Молочні продукти багаті протеїном і вітамінами групи Б - важливий компонент зростання мозкової тканини, утворення нейротрансмітерів і ензимів. Купуйте дітям несолодкий йогурт, нежирну сметану, молоко, ряжанку і кефір для повноцінного сніданку перед школою.

10. Нежирна яловичина
Нежирне м'ясо - джерело заліза і цинку, що сприяють поліпшенню когнітивної функції мозку. Вживання нежирного м'яса разом з їжею, багатою вітаміном С (помідори, болгарський перець, апельсини, полуниця) допомагають організму краще засвоювати залізо.

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Ароматні, пишні і смачні булочки, пиріжки з різними начинками, торти, кекси, рулети та пироги, всі ці ласощі не зможуть...
Яйця на сніданок, які є частиною популярної дієти Аткінса, небезпечні для здоров'я серця. До такого висновку прийшли...
Бісквіт - база для цілого ряду десертів, використовуючи його в якості основи, можна приготувати з різними добавками...
Маленькі плямисті яйця перепелів нагадують радше не класичні яйця, а невеликі овальні камінці, хоча насправді це...
Scroll To Top