Рекомендуємо прочитати

5 причин з'їсти ківі просто зараз.

article2869.jpg

1. Вітамін С. Середній ківі містить 92,7 мг аскорбінової кислоти. Як відомо, вітамін С - сильний антиоксидант, перешкоджає розвитку стомлюваності, підвищує імунітет, стимулює утворення колагену, знижує ризик розвитку запалень і крововиливів.

2. Вітамін В у співдружності з вітаміном С здатні посилювати дію один одного. Вітаміни групи В (здебільшого В1 і В2) сприяють нормальному функціонуванню нервової системи, впливають на обмінні процеси.

3. Фолієва кислота, що міститься в ківі, є профілактикою анемії і поразки слизових оболонок. І звичайно, фолієва кислота необхідна на етапі підготовки і під час вагітності.

4. Калій, що сприяє роботі серцево-судинної системи, міститься в ківі в кількості 3 г, а добова норма для здорової людини коливається в межах 3-4 г. Завдяки заповненню потреби в цьому мікроелементі, вживання ківі запобігає гіпертонію, набряки, сонливість і м'язову слабкість.

5. Магній, що міститься в 100 г ківі - це 50% добової потреби в цьому мікроелементі. Якщо у людини виникають судоми, нервові тики, спазмологічна біль і він гостро реагує на зміни погоди, включення в раціон ківі йому просто необхідно. Доведено також, що магній уповільнює процеси старіння.

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Для того, щоб розібратися що дає нам журавлина - шкоду або користь, потрібно для початку розглянути її склад. Журавлина...
З самого дитинства людина їсть різні каші із зерен і круп, тому що в них міститься багато вітамінів, мікроелементів і...
Чорна смородина корисна для здоров'я печінки, нирок, дихальних шляхів. Її сік має відновлювальну дію, тому незамінний...
Після 20-ти років потрібно пити багато рідини, збагачувати раціон свіжими фруктами і овочами, віддавати перевагу...
Scroll To Top