Щоб при покупці вибрати мед високої якості, корисно знати хоча б головні ознаки його натуральності.
Найбільш корисний для здоров'я зрілий мед, в якому відбулися важливі біохімічні процеси: він насичений і найбагатший на корисні речовини. Такий мед викачують з сот, попередньо давши йому дозріти, настоятися. Важливо запам'ятати, що зрілий мед ніколи не буває рідким. Рідкий, що ллється мед може бути якісним тільки в літній сезон і в тому випадку, якщо бджоли збирали його з білої акації або конюшини. Якщо мед і восени текучий, це означає, що його передчасно витягли з сот, і він має надмірну вологість.Ще одна важлива ознака якісного меду - запах. Він повинен бути приємним, ненав'язливим. У фальсифікованого продукту запаху може взагалі не бути, або навпаки, аромат проявляється різко, здається "хімічним". Правда, деякі екзотичні сорти якісного меду, наприклад, мед, зібраний з іван-чаю також може не мати запаху, однак у продажі їх можна зустріти вкрай рідко.
Ще в меді високої якості не повинно бути ніяких сторонніх частинок - хітину бджіл, перги, воску, пилку. Мед, в якому є бульбашки повітря, також краще не купувати. Недобросовісні продавці так продають торішній мед - його розігрівають і фільтрують , щоб "прибрати" кристалізацію і видати за мед нового врожаю. Такий мед спочатку може бути дуже якісним, але після цих процедур начисто позбавляється всіх біологічно - активних речовин. У кулінарному відношенні він нічим не поступається свіжому меду з пасіки, проте вживати цей мед як профілактичний і загально зміцнюючий засіб - марно.
При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua
Подібні статті:
Вранці далеко не всі прокидаються з прекрасним настроєм і з легкістю збираються на роботу або навчання. Перші хвилини...
|
Користь і шкода від медуВ рoздiлi - Народна медицина
Мед - це унікальний продукт, всі властивості якого до цих пір не вивчені, незважаючи на те, що довгий час свого існування...
|
Тісто для піци з медомВ рoздiлi - Випiчка i десерти
Швидке тісто для піци Не секрет, що для більшості хороша піца починається саме з тіста. Одні люблять тонке, злегка...
|
Різні поєднання продуктів харчування часом приводять до створення воістину кулінарних шедеврів. Вони можуть...
|