Рекомендуємо прочитати

Як часто потрібно їсти червоне м'ясо.

article2867.jpg

ЗМІ виставляли червоне м'ясо в негативному світлі протягом декількох років, але в цій м'ясоїдній насолоді криється щось більше, ніж здається на перший погляд. З цієї статті ви дізнаєтеся, як зробити червоне м'ясо частиною вашого здорового харчування.

Багато людей розповідають, як старанно вони працюють над обмеженням споживання червоного м'яса до одного разу на тиждень. Проте старе прислів'я, яке встановило такі рамки, не має під собою наукової основи. Вам може здатися, що ви їсте занадто багато червоного м'яса, але найчастіше це думка помилкова. Рекомендована кількість пісного білка залежить від віку. Розподіл виглядає наступним чином:

Для жінок:
Від 19 до 30 років - 156 грам на день;
Від 31 до 50 років - 141 грам на день;

Для чоловіків:
Від 19 до 30 - 184 грама в день;
Від 31 до 50 - 170 грам на день;

Згідно з даними, отриманими в період з 1999 по 2004 рік, фактичне споживання яловичини серед населення значно нижче рекомендованої норми як для чоловіків, так і для жінок у віці від 19 до 50 років.

Згідно з рекомендаціями по правильному харчуванню, слід вибирати різні білкові продукти: морепродукти, пісне м'ясо, у тому числі м'ясо птиці, яйця, квасоля, горох, соєві продукти, несолоні горіхи і насіння. Також рекомендується замінювати білкові продукти з високим вмістом твердих жирів на менш жирні і менш калорійні. Хоча вам, напевно, хотілося б загострити увагу на червоному м'ясі, так що давайте зупинимося на ньому докладніше.

Як правило, "пісним" називають м'ясо із загальним вмістом жиру не більше 10 грам, 4,5 грам (або менше) насичених жирів і менш ніж 95 мг холестерину (на 100 грам). Пісне м'ясо включає філе, мале філе, корейку і 93 - відсотковий (або менше) яловичий фарш з великою кількістю ненасичених жирів. Порція приготованого пісного м'яса забезпечує організм такими важливими живильними речовинами, як залізо, цинк, ніацин, рибофлавін, вітаміни В6 і В12.

Оброблене м'ясо (сосиски, ковбаси) не відповідають вимогам, що пред'являються до пісного м'яса, і його слід їсти в помірних кількостях. Для таких продуктів характерно підвищений вміст насичених жирів і натрію. Але варто обмежувати споживання не тільки червоного м'яса, а й будь-якого іншого тваринного білка, що не відповідає методичним рекомендаціям.

Купівля пісного м'яса
Пісну яловичину ви можете знайти на ринку. А щоб мінімізувати витрати і контролювати розмір порцій, купуйте стільки м'яса, скільки потрібно для одного прийому їжі. До того ж, так буде зручніше його розморожувати. Щоб розрахувати, скільки знадобитися м'яса для одного прийому їжі, помножте 113 грам на кількість людей за столом. Для сім'ї з чотирьох осіб це було б 452 грама. Після приготування 113 г зменшуються в об'ємі до 85 гр.

Доповніть приготоване пісне м'ясо злаками, знежиреними молочними продуктами, фруктами і овочами для збалансованого харчування.

Порада: не зациклюйтеся на тому, скільки разів на тиждень ви їсте червоне м'ясо. Пісна яловичина і баранина можуть стати складовою вашого здорового білкового раціону поряд з м'ясом птиці, морепродуктами і рибою, яйцями, квасолею, горіхами і соєю.

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Страви, які готують із сирого м'яса, можна знайти практично у всіх кухнях. Гурмани стверджують, що якісне м'ясо з ніжних...
Готуємо шніцель зі свинини. Шніцель по суті своїй - тонка м'ясна відбивна, яку обваляли в паніровці і обсмажити у...
Іноді ніби і рецепт простий, і інгредієнти все є, і начебто робиш, як написано, а не виходить так "чудово" або навіть...
Ми приготуємо найсмачніший стейк по-французьки....
Scroll To Top