Рекомендуємо прочитати

6 порад, як правильно вибирати полуницю

Нiна Голобородько  1292 дня назад (8 червня 2013)
1. Беріть міцні, що не пом'яті ягоди, у яких збереглися квітконіжки. Така полуниця не загубила свій запас вітаміну С.
""
Зображення зменшенно. Клацніть, щоб побачити оригінал.


2. Не варто купувати великі ягоди - вони, звичайно, красиві, але на смак більш водянисті. Та й вітамінів у них буде стільки ж, скільки в середніх або дрібних.

3. Зверніть увагу на зовнішній вигляд полуниці: на ній не повинно бути ніяких цяток - це ознака псування або обприскування хімічними речовинами.

4. На прилавках ви можете зустріти як світлі сорти полуниці, так і темніші. Перші везуть з навколишніх областей, другі - з півдня України. Так що не поспішайте робити висновок, що світлі ягоди - недозрілі, краще поцікавтеся у продавця, звідки вони.

5. Після огляду ягід відчуєте їх запах: полуниця, яка дозріла без сторонньої допомоги, має сильний приємний природний аромат. А якщо його немає або він дуже слабкий - полуниці «допомогли» рости хімічні речовини.

6. Якщо є можливість спробувати полуницю до покупки на смак - неодмінно зробіть це! Її металевий смак може розповісти вам про велику кількість нітратів.






Scroll To Top