Рекомендуємо прочитати

Гуска з яблуками, запечена в духовці

article3167.jpg

Інгредієнти для гуски з яблуками:
1 гуска (бл. 4 кг);
сіль;
4 ст. ложки кмину;
4 яблука;
1 кг холодної відвареної картоплі;
350 г борошна;
30 г розтопленого вершкового масла.

Приготування гуски з яблуками:
Нагріти духовку до 210 °. Яблука вимити і, вирізавши серцевину з насінням, нарізати четвертинками. Гуску вимити, обсушити, зрізати зайвий жир і кінчики крилець (по суглобу). Викласти кінчики крилець в змащену жиром форму для запікання. Натерти гуску сіллю і кмином, нафарширувати частиною яблук і укласти у форму на крильця грудкою вниз. Шкіру в декількох місцях проколоти виделкою, щоб жир виходив без проблем. Навколо гуски розкласти залишки фруктів. На дно форми налити трохи води, накрити форму кришкою або алюмінієвою фольгою і поставити в духовку на 20 хв.

Температуру духовки зменшити до 180 °, в сотейник злити утворившийся жир і запікати гуску ще 1 год., періодично підливаючи воду. Перевернути гуску на інший бік і поставити в духовку ще на 1 год. Зняти кришку або фольгу і запікати гуску 30 хв. до утворення хрусткої скоринки.

Картоплю натерти на крупній тертці і перемішати з борошном і 1 ч. ложкою солі до отримання м'якого тіста. Сформувати з картопляного тіста ковбаску і розрізати її на шматочки товщиною біля 1,5-2 см. Розкачати їх в тонкі коржі і випікати з обох сторін на сковороді з антипригарним покриттям до золотистого кольору. Готові млинці змастити розтопленим маслом і подати з гускою.

Приємного Вам апетиту!

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Яблучний пиріг дріжджовий...
Харчування завжди позначається на організмі, отже, і на фігурі. З цієї причини дуже важливо вживати корисні продукти,...
Смачний рулет з яблуками, чорносливом та корицею...
Незрівнянна вівсянка з яблуками і корицею до сніданку...
Scroll To Top