Рекомендуємо прочитати

Вісім важливих порад при приготуванні омлету

article3398.jpg

Одна з найпопулярніших страв світової кухні, вигідно відрізняється серед інших простотою і дешевизною приготування. Як і в будь-якому рецепті існують свої хитрощі приготування страви з яєць.

Французи вважають омлет класичним, тільки в тому випадку, якщо в нього ви не будите додавати молоко і борошно. В радянський омлет в школах та садочках обов'язково додавали молоко. Іспанці завжди обсмажують його з двох сторін, а в Португалії він готується з рибою. Як ми бачимо, в кожній країні омлет готується виходячи їх своїх національних колоритів, але кулінарні домашні поради з приготування, як правило, збігаються, розглянемо найбільш важливі з них:

1. Варто відповідально поставитися до посуду, в якому буде готуватися омлет. Що б вийшло все як потрібно, вибирайте сковороду з товстим дном, яка дозволить рівномірно підсмажитися яєчні млинці. Для цих цілей відмінно підходить посуд із нержавійки для індукційних плит або чавунна (вона хоч і важка, але зате не дозволить вашій страві пригоріти).

2. При приготуванні потрібно використовувати тільки вершкове масло. Справжній смак омлету проявляється тільки на тварин жирах. Соняшникову або оливкову олії краще не використовувати.

3. Омлет може бути тонким або пишним. Для отримання класичного (тонкого) варіанта омлету, знадобляться тільки 3-4 яйця, які потрібно добре збити і вилити на сковорідку з розтопленим вершковим маслом. Кришкою ні в якому разі не можна накривати. Якщо ви віддаєте перевагу побачити його пишним, тоді вам необхідно додати в яєчну масу пропорцію молока, рівну масі яєць і запікати його в духовці.

4. Не можна використовувати для пишноти соду або муку. Усе, що ви отримаєте від таких інгредієнтів - це противно сірий колір і непотрібну щільність коржа.

5. Якщо ви готуєте омлет з м'ясною або овочевою начинкою, то краще спочатку обсмажити начинку на сковороді, а лише потім виливати яєчну суміш.

6. Попереднє правило не відноситься до начинки з копченої рибі, її краще нарізати тонкими скибочками і викласти в сковорідку з сумішшю, як наприклад, в омлеті з лососем та моцарелою. Так як омлет готується швидко, краще використовувати м'які сорти сиру (гауда, моцарелла, російський), які встигнуть за час приготування повністю розплавиться.

7. Якщо ви віддаєте перевагу готувати омлет під кришкою, то пам'ятайте, що не можна різко її піднімати в кінці процесу приготування. Від такої дії він швидко впаде, тобто втратить свою пишність. Краще вимкнути вогонь і залишити його в такому стані на 7-8 хвилин.

8. Для того, що б перевірити готовність блюда, потрібно виконати наступні дії: підняти сковороду і рукою злегка потрясти рукоять в напрямку вперед - назад. Якщо омлет готовий, він повинен ковзати по дну сковорідки. Не шкодуйте вершкового масла спочатку приготування, тоді омлет з легкістю буде відділятися від сковороди.

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Scroll To Top