Рекомендуємо прочитати

Листковий яблучний пиріг

article2462.jpg

Інгредієнти:

(Склянка — 250 мл)

Для тіста:

1 яйце
1 ст. борошна
2 ст.л. сметани (або 3 ст.л. жирних вершків)
1/3 ч.л. солі
1 ст.л. розтопленого вершкового масла

Для начинки:

6-8 середніх твердих яблук
~ 1 ст. цукру (або трохи менше)
100 г розтопленого вершкового масла
цукрова пудра для прикраси

Приготування:

1) Змішати яйце і сметану в невеликій мисці, потім, поступово, додаючи просіяне борошно, замісити вручну тісто — воно має вийти досить крутим, але еластичним. Накрити рушником і залишити на 20-30 хвилин.
2) З яблук видалити серцевину, нарізати тонкими часточками. Роз'ємну форму (діаметром 20-22 см) змастити маслом, на дно постелити папір для випічки.
3) Тісто розділити на 4-6 частин. На присипаній борошном робочій поверхні розкачати кожну частину тіста в тонкий пласт за розміром вашої форми.
4) Викласти на дно форми перший пласт тіста, змастити розтопленим маслом (~ 25 г). Викласти частину нарізаних яблук по всій поверхні тіста. Посипати цукром. Таким же чином викласти інші шари. Зверху повинен бути шар тіста, змащений маслом.
5) Розігріти духовку до 190 ° С. Випікати пиріг близько 30-40 хвилин. Скоринка зверху повинна підрум'янитися. Подавати, посипавши пудрою.

© На каблучках

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Харчування завжди позначається на організмі, отже, і на фігурі. З цієї причини дуже важливо вживати корисні продукти,...
Яблучний пиріг дріжджовий...
Незрівнянна вівсянка з яблуками і корицею до сніданку...
Смачний рулет з яблуками, чорносливом та корицею...
Scroll To Top