Рекомендуємо прочитати

Фарширований гарбуз

article1731.jpg

Чудова святкова страва для сімейного застілля. Виглядає чудово — і при цьому смак теж на висоті. Якщо ви зібралися відзначати Хелоувін в тісному колі, то кращого основного блюда вам просто не знайти!

Інгредієнти для фаршированого гарбуза

великий гарбуз вагою приблизно 1,5-2 кг — 1 шт.
гриби (будь-які) — 600 г
велика біла цибулина — 1 шт.
цибуля-порей — 1 шт.
дрібно порубані свіжі трави (чебрець, майоран, шавлія) — 2 ст.л.
волоські горіхи — 60 г
часник — 1 зубчик
вершкове масло — 20 г
оливкова олія — 2 ст.л.
морська сіль
мелений чорний перець

Спосіб приготування фаршированого гарбуза

Духовку попередньо розігріти до 180 ° С.
Щоб гарбуз стояв рівно, можна трошки підрізати підставу. Зрізати капелюшок тонким вузьким ножем, акуратно вийняти насіння і запікати гарбуз у розігрітій духовці протягом 25-30 хвилин, щоб він всередині пом'якшала. Змішати подрібнений часник з оливковою олією і невеликою кількістю солі і викласти на дно гарбуза. Гриби ретельно почистити і промити, крупні порізати скибочками. Розігріти вершкове масло у великій сковороді і обсмажити порізану кубиками цибулю до золотистого кольору. Потім додати нарізану цибулю-порей і готувати, поки він не стане м'яким. Викласти на сковороду до цибулі гриби, посолити, поперчити і обсмажувати на невеликому вогні до готовності. Горіхи очистити, подрібнити в ступці або ножем, пару хвилин потримати на розігрітій сковороді, потім змішати з грибами і травами. Наповнити гарбуз начинкою і накрити капелюшком, поставити в глибоке деко, влити на дно 1 см теплої води і знову відправити в духовку. Запікати приблизно 40-50 хвилин, поки гарбуз не стане м'яким.

Смачного!

© На каблучках

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Іноді себе і своїх домашніх хочеться побалувати чимось смачненьким і в теж час незвичайним, як кажуть, смаженою...
Борщ традиційна українська перша страва, яка користується великою популярністю і у сусідніх країн, відмінною...
Різотто - на ряду з пастою, найпоширеніше блюдо в Італії. В його основі - круглий, багатий крохмалем рис, а інші...
Особливо про рисову молочну кашу хочу, нарешті, розповісти. Чому вона вдома такою як в садку не виходить. Тому що там...
Scroll To Top