Рекомендуємо прочитати

Різотто: топ 5 рецептів приготування

article3421.jpg

Різотто - на ряду з пастою, найпоширеніше блюдо в Італії. В його основі - круглий, багатий крохмалем рис, а інші інгредієнти - за власним смаком і бажанням. Пропонуємо вам 5 найбільш популярних рецептів різотто - з грибами, м'ясом, рибою і навіть горішками.
 

На замітку: в готовому різотто рис повинен бути - аль денте, між сирим і вареним, але ближче до вареного. Краща консистенція різотто: не розсипчаста, як плов, а липка - рис повинен "плавати" в соусі.

Різотто з печерицями
Інгредієнти:
Рис арборіо - 300 г
Масло вершкове - 100 г
Цибуля ріпчаста - 1 головка
Бульйон курячий - 1 л
Вино біле сухе - 200 мл
Шампіньйони - 300 г
Шафран - щіпка
Сіль за смаком

Приготування:
Дрібно наріжте цибулю і злегка обсмажте на вершковому маслі в сотейнику. Поріжте печериці (чим дрібніше, тим краще) і додайте до цибулі. Обсмажте доти поки гриби не випустять всю воду. В сковороду насипте рис і, постійно помішуючи, обсмажте разом з грибами та цибулею. Потім додайте курячий бульйон і вино. Варіть постійно помішуючи поки бульйон і вино не випарується наполовину. Через цей час до рису додайте шафран і сіль. Варіть помішуючи до готовності.

Різотто з куркою і пармезаном
Інгредієнти:
Куряче філе (грудинка і стегенця) - 1 кг
Стебло селери - 1 штука
Цибуля ріпчаста - 2 штуки
Морква - 1 штука
Масло вершкове - 100 г
Вино біле сухе - 200 мл
Рис арборіо - 200 г
Сир пармезан - 50 г
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений за смаком

Приготування:
Куряче м'ясо наріжте кубиками, кістки не викидайте. Покладіть в каструлю курячі кістки, стебло селери, морква і 1 цибулину. Додайте 1,5 літра води, перець і сіль. Доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні 30 хвилин. Процідіть бульйон, налийте 500 мл бульйону в чисту каструлю і розігрійте, щоб він тихенько кипів.

Розтопіть 65 грамів вершкового масла в сотейнику, додайте 1 дрібно нарізану цибулину і куряче м'ясо. Помішуючи, смажте на маленькому вогні 10 хвилин до золотисто-коричневого кольору курки. Додайте вино, сіль і перець. Варіть ще 12-15 хвилин, поки рідина не випарується. Всипте рис і готуйте, помішуючи, 2 хвилини, поки рис не стане прозорим. Додайте бульйон, стільки, щоб він покривав весь рис і постійно помішуючи готуйте поки не википить бульйон. Потім знову долийте бульйон і продовжуйте готувати, помішуючи. Продовжуйте процедуру поки різотто нічого очікувати готове (близько 20 хвилин), потім приберіть сотейник з вогню і поки різотто гаряче умішайте залишившеся вершкове масло і тертий пармезан. Накрийте кришкою і почекайте 5-7 хвилин. Страва готова!

Різотто ді Маара
Інгредієнти:
Рис арборіо - 1 стакан
Олія оливкова - 12 г
Перець чилі - 2 г
Масло часникове - за смаком
Помідори черрі - 35 г
Кальмари - 50 г
Мідії - 50 г
Спеції - за смаком
Креветки тигрові - 50 г
Бульйон рибний - 100 мл
Сіль за смаком
Зелень за смаком
Перець чорний мелений - за смаком

Приготування:

Відваріть рис до напівготовності, потім покладіть в сотейник разом з оливковою і часниковим маслом. Додайте дрібно порізаний перчик чилі і обсмажте на протязі 2-х хвилин. Потім додайте бульйон і готуйте ще 6-7 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи. Додайте кальмари і готуйте ще 5 хвилин. Покладіть мідії, креветки, помідори, посоліть, поперчіть і готуйте до готовності, безперервно помішуючи. У разі, якщо рис ще не готовий, а рідина вже випарувалася - додайте ще бульйону.

Різотто з соусом песто і кедровими горішками
Інгредієнти:
Рис арборіо - 300 г
Олія оливкова - 9 ст. л.
Цибуля ріпчата - ½ штуки
Вино біле сухе - 100 мл
Бульйон овочевий - 1,2 л
Базилік зелений - 80 г
Горіхи кедрові - 40 г
Горіхи кедрові обсмажені - 30 г
Чебрець - 4 стебла
Петрушка - 4 стебла
Сир пармезан тертий - 80 г
Сіль за смаком

Приготування:
Приготуйте соус песто: подрібніть в блендері листя базиліка, необсмажені кедрові горішки і 5 столових ложок оливкової олії. Посоліть і додайте 40 грам тертого пармезану.
На оливковій олії злегка обсмажте дрібно порізану цибулю. Додайте рис і готуйте ще 2-3 хвилини. Зменшіть вогонь і влийте біле вино. Готуйте, постійно помішуючи, поки вино не випарується. Влийте овочевий бульйон і готуйте помішуючи до готовності. За 1-2 хвилини до готовності рису додайте соус песто і перемішайте. Готове посипте обсмаженими горішками, тертим сиром і зеленню.

Різотто з грушею та сиром пекоріно
Інгредієнти:
Рис арборіо - 100 г
Груша - 1 штука
Сік лимонний - 1 ст. л.
Бульйон овочевий - 500 мл
Масло вершкове - 3 ст. л.
Цибуля - ½ штуки
Сир пекорино-романо тертий - 45 г
Вино біле сухе - 2 ст. л.

Приготування:
Очистіть грушу, залиште пару шматочків для прикраси (попередньо збризнувши їх лимонним соком). Залишившуся грушу подрібніть і обсмажте до м'якості на 1 столовій ложці вершкового масла. Розігрійте на плиті овочевий бульйон і підтримуйте на вогні злегка киплячим. В сотейнику розігрійте залишки вершкового масла і обсмажте рис до прозорості. Добавте вино і постійно помішуючи дайте йому впаритися.

Помішуючи рис, готуйте його, додавайте до нього овочевий бульйон по ополоннику, щоб він щоразу вбирався. За пару хвилин до готовності покладіть до рису обсмажені шматочки груші і сир. Перемішайте все і зніміть з вогню, дайте різотто постояти під кришкою близько хвилини. Прикрасьте готову страву шматочками груш. 

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Особливо про рисову молочну кашу хочу, нарешті, розповісти. Чому вона вдома такою як в садку не виходить. Тому що там...
Чудова святкова страва для сімейного застілля. Виглядає чудово — і при цьому смак теж на висоті. Якщо ви зібралися...
Базилік — родом з Індії, але добре прижився і в наших стравах. Відмінно доповнює овочеві страви. Кілька листочків,...
Професор Сіднейського університету Сільвія Бісті стверджує, що така рослина, як шафран, здатна не тільки поліпшити...
Scroll To Top