Заправка для борщу, заготовлена на зиму - хороша підмога для будь-якої господині, особливо в будні дні. Крім того, всі заправки для борщу можна використовувати не тільки як заготовку для першої страви - борщу чи супів. Вони також прекрасно підходять для приготування гарнірів, соусів, для цього потрібно при готуванні просто додати кілька ложок в блюдо. Взимку дістанеш баночку такої заправки і літо в будинку. Ароматно, а головне швидко з такою заправкою борщ готувати. Як йдеться-готуй сани влітку.
Інгредієнти:
• 3 кг помідорів
• 3 кг буряків
• 3 кг солодкого перцю
• 2 кг моркви
• 2 кг ріпчастої цибулі
• 5 ст. ложок солі
• 1,5 склянки цукру
• 2 склянки олії
• 6 головок часнику
• 4 великих стручки гіркого перцю
Спосіб приготування:
Помідори взяти з невеликим вмістом соку. Зняти з них шкірку. Перемолоти їх на м'ясорубці. Вийшов помідорний сік з м'якоттю.
Вилити його у велику, емальовану каструлю, додала туди рафіноване, рослинне масло, сіль, цукор і довести до кипіння.
Моркву нарізати кружечками на овочерізці кухонного комбайна, буряк натерти соломкою, а цибулю і солодкий перець нарізати смужками.
Викласти всі овочі в каструлю і після закипання тушити хвилин 15. У самому кінці викласти перемелений гіркий перець і часник. Овочі повинні залишитися злегка хрусткими. Адже, при охолодженні під шубою, процес буде продовжуватися. Маса в каструлі буде досить густою, тому треба постійно помішувати і не допускати пригорання.
Розкласти в стерильні банки, закатати стерильними кришками і прибрати під шубу догори дном до охолодження.
Приємного апетиту
© На каблучках
При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua
Подібні статті:
Корисні властивості часникуВ рoздiлi - Здорове харчування
Часник це не тільки найпоширеніша у світовій пікантна кулінарна приправа. Багато народів наділяють його здатністю...
|
Картопляне пюре - річ класична, виключно смачна й поживна, яку вживають в їжу в усьому світі. Цей простий у приготуванні...
|
Приготуємо стручкову квасолю в мультиварці в томаті і з курячим філе. Смачно і соковито! Болгарський перець своїм...
|
Свинячі реберця під томатним соусомВ рoздiлi - Другi страви
Готуємо свинячі реберця. Свинячі реберця гаряче улюблене багатьма національностями, а значить рецептів з цим...
|