Смачну печінку люблять багато. Однак не кожне її приготування виявляється вдалим. Найбільш поширені невдачі при готування печінки - гірчинка, жорсткість, сухість. Безумовно, багато чого залежить від якості продуктів, до того ж є деякі нюанси приготування, які суттєво впливають на смак страви. Тому кожна господиня повинна не тільки цікавитися, як приготувати рибу або м'ясо, але і як приготувати страви з печінки.
Перш за все, слід правильно підійти до вибору продукту. Так, як приготувати печінку, ви вирішили для своїх близьких, то не потрібно купувати перший-ліпший товар. Намагайтеся купувати не заморожений, а свіжий продукт. При цьому важливо орієнтуватися на запах і колір. Печінка не повинна бути занадто світлою або темною, мати підсихання і плями. Поверхня свіжого продукту завжди пружна і гладка, а запах злегка солодкуватий.
Жорсткішою і грубшою вважається печінка яловича. Перед її приготуванням необхідно зняти плівку, якою вона покрита, і прибрати прожилки і великі судини. Свиняча характеризується делікатною гіркуватістю, але разом з нею м'якістю і ніжністю, на ній немає плівки.
Щоб смажена печінка вийшла повітряної і ніжною, а не жорсткою, необхідно різати печінку на тонкі брусочки товщиною не більше сантиметра. Часто печінка виходить жорсткою, якщо її довго смажити. Перед готуванням шматочки печінки слід обсипати содою і залишити на годину, після чого промити проточною прохолодною водою і обсушити. Смажити печінку слід на розпеченому маслі не більше 5 хвилин з кожного боку. В цьому випадку печінку вийде м'якою і ніжною.
Для збереження в печінці соку, рекомендується перед смаженням обваляти її в мелених сухарях або борошні.
Ніжність печінки надає її тушіння в вершках, сметані, молоці або майонезі. При цьому загальний час приготування не повинно перевищувати більш 20 хвилин. Заливати сметаною чи вершками печінку слід після того, як вона в процесі смаження побіліє.
Деякі господині перед готуванням воліють витримувати печінку в холодному молоці. Така процедура дарує печінки ніжний смак і виключає появу гіркоти. Тому, якщо ви вирішили приготувати на святковий стіл печінку, краще витримати її перед приготуванням в молоці кілька годин.
Печінку можна не тільки смажити - з неї виходять прекрасні відбивні, паштети, начинки для пиріжків, котлети і навіть пельмені. Дуже смачне блюдо вийде, якщо тушити печінку в сметані разом з грибами. Для цього спочатку відварити гриби, потім їх обсмажити, додати печінку, цибулю ріпчасту, обсмажити до напівготовності і залити сметаною, додати сіль, спеції.
При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua
Подібні статті:
Іноді ніби і рецепт простий, і інгредієнти все є, і начебто робиш, як написано, а не виходить так "чудово" або навіть...
|
Як зробити кухню зручною і красивою?В рoздiлi - Поради
Якщо меблі на кухні розставлена оптимальним чином, то під час приготування їжі вам потрібно буде щодня проходити по...
|
Святкові бутерброди з рибоюВ рoздiлi - Салати i закуски
Який святковий стіл може обійтися без смачних і красивих бутербродів? Тим більше якщо вони ще й корисні для здоров'я,...
|
Як отримати хрустку скоринку на курціВ рoздiлi - Другi страви
У кулінарії існує безліч рецептів приготування курки, в яких йдеться про те, як отримати хрустку скоринку на курці....
|