Рекомендуємо прочитати

Як вибрати м'ясо на шашлик

article490.jpg

Якщо ви вирішили влаштувати невеликий пікнічок, то перше, що виникає перед очима - це апетитний, соковитий і паруючий шашлик, від якого у всіх гостей починають текти слинки. Це блюдо прийшло до нас з кавказької кухні, але ми настільки звикли вважати його свої, що навіть придумали деякі хитрощі, які надають м'ясу пікантного і витонченого смаку. До речі, не потрібно бігати по магазинах у пошуках молодої баранини. Ви цілком можете замінити її іншим м'ясом. Зараз ми спробуємо дати вам кілька порад, які допоможуть вам приготувати просто дивовижний шашличок.

Вибираємо м'ясо
З цією процедурою поспішати не варто. Перш за все, визначте, яке саме м'ясо ми будемо купувати. Якщо вам подобається свинина, то купіть шматок свинячої шиї - вона м'яка, ніжна і соковита. Не варто купувати свиняче філе, тому що занадто сухе м'ясо не годиться для шашлику. Обов'язково повинні бути прожилки жиру - шашлик буде набагато смачніше. Можна вибрати телятину - страва вийде просто чудовою практично з будь-якого шматка м'яса (але краще взяти лопатку або вирізку). Яловичина трішки жостковата, але якщо ви вирішили вибрати саме її, то візьміть яловиче філе - шашлик буде м'якший і соковитіший. Досить часто роблять шашлики з курки. Прекрасний вибір - м'ясо ніжне, смачне, та й упоратися з таким шашликом може навіть самий недосвідчений кухар. Так що якщо ви готуєте це блюдо вперше - вибираємо курочку. До речі, не має значення, яке саме м'ясо ви виберете, головне - воно має бути молодим. В іншому випадку ваш шашлик втратить свої смакові якості.

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Іноді ніби і рецепт простий, і інгредієнти все є, і начебто робиш, як написано, а не виходить так "чудово" або навіть...
На 2 кг м'яса беремо один великий ківі або два маленьких. Стиглі плоди розминаємо руками і перемішуємо з м'ясом, а тверде...
Ваш обід зазвичай доповнює келих сухого вина? Відмінний вибір, а якщо піти далі і приготувати телятину в вині? Не менш...
Свинина є забороненою в культурі харчування багатьох народів. Можливо, у зв'язку з цим (адже заборони ніколи не даються...
Scroll To Top