Рекомендуємо прочитати

Смачна курка в духовці! важливі поради

article77.jpg

На перший погляд, у приготуванні курки, та й будь-який інший птиці в духовці, немає абсолютно нічого складного. Але це тільки на перший погляд. Незважаючи на уявну простоту приготування, це блюдо вимагає і кулінарних навичок, і знання деяких секретів, та фантазії. Для того щоб курка, запечена в духовці, вийшла по-справжньому смачною, соковитою та апетитною, необхідно правильно вибрати тушку, і дотримуватися температурного режиму і часу приготування, та правильний вибір інгредієнтів. І тільки знання основ приготування разом із вашою фантазією і досвідом зможуть допомогти вам насолоджуватися цією смачною стравою домашньої кухні.

1. Дуже важливо. З особливою ретельністю підійти до вибору тушки птиці. Постарайтеся купити охолоджену або свіжу курку, яка відрізняється від замороженої курки набагато більш багатим смаком і ніжним м'ясом. Для запікання в духовці найкраще підійдуть тушки курей віком до року і вагою не більше 1,5 кілограма. Зверніть увагу і на свіжість вашої птиці. Свіже курча повинен мати добре розвинені м'язові тканини, округлу грудку без виступаючої кістки. Колір шкіри повинен бути рівним, блідо-жовтим з рожевим відтінком, м'ясо та жир птиці повинні бути рівного кольору без плям. Якщо ж колір шкіри курки відливає сірим, м'язові волокна мають нерівний, відмінний від блідо-рожевого відтінку, а жир занадто жовтий, краще відмовтеся від покупки такої птиці. Смачної страви з неї не вийде. Не забудьте понюхати вашу курку перед покупкою. Хороша свіжа курка має приємний солодкуватий запах.

2. Вибираючи посуд для запікання, постарайтеся знайти чавунну або керамічну форму. Такий посуд нагрівається поступово і рівномірно, що позбавить вас від можливого пригорання або нерівномірного пропікання м'яса птиці. Втім, і металеві, і скляні форми для запікання теж підійдуть, але тут потрібно більш уважного ставлення до температурного режиму через схильність до пригорянню. Тим же, хто хоче без проблем запекти цілу курку, ми б порадили пошукати в магазинах спеціальні глибокі форми з високим конусом в центрі або ж окремі металеві підставки для запікання курки у вертикальному положенні.

3. Під час смаження слід стежити і за температурним режимом. Повністю готовою курка вважається тоді, коли температура всередині товщі м'яса перевищила 85? С. Але простежити це можна тільки за допомогою спеціального термометра. Для визначення ступеня готовності курки без спеціальних пристосувань можна за допомогою простих рекомендацій. Розігрівайте духовку до того, як поставите в неї підготовлену курку. При температурі від 180 до 200, час запікання становить приблизно 40 хвилин на кожний кілограм ваги курки. Готовність курки можна перевірити, проткнувши її зубочисткою в районі грудинки. Якщо сік, що виділився абсолютно прозорий і чистий, без домішок крові і зайвої каламутності, значить, ваша курочка готова. Але не слід перетримувати курку в духовці, інакше м'ясо стане надмірно сухим і отримати неприємний запах перетопленого жиру.

4. Отримати по-справжньому апетитну рум'яну скорину на курці зовсім не складно. Якщо ваша духовка обладнана грилем, то просто скористайтеся ним за 10 — 15 хвилин до закінчення приготування. Для тих же, хто не має гриля в своїй духовці, можна порадити змастити курку невеликою кількістю розтопленого меду або тонким шаром сметани. А от від використання майонезу для обмазки краще утриматися. Майонез додасть вашій курці не дуже приємний запах оцту і насичить її зайвою кількістю жиру, що негативно позначиться як на смаку готового блюда, так і на його дієтичних якостях.

© На каблучках

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Лисички - одні з найсмачніших грибів: крім того, що вони гарні просто маринованими, з них можна приготувати безліч...
Мультиварка є прекрасним інструментом для здійснення самих різних кулінарних фантазій. У невеликому за розмірами...
Приготовлені таким чином печериці неодмінно сподобаються любителям грибів! У нашій сім'ї печериці люблять, часто їх...
Білі гриби вживають у їжу в смаженому, вареному, печеному, солоному і сушеному вигляді, та ще й маринують, причому...
Scroll To Top