Рекомендуємо прочитати

Зелений чай і його чарівні властивості.

article242.jpg

Давайте розберемося як заварювати зелений чай правильно: кілька простих секретів.

1.Вибірайте тільки свіже листя. Чим свіжіше, тим краще. Ідеальний варіант (на жаль, практично недосяжний) - листя, зібрані не більше місяця тому. Свіжий зелений чай має насичений фісташковий колір, але з часом темніє. Якщо чайні листки темні і тьмяні, це говорить про те, що чай старий.
2. Краще всього для заварювання підходить глиняний чайник: глина не містить ніяких сторонніх домішок, здатних зіпсувати смак напою, володіє відмінною теплоємністю і дозволяє чаю «дихати». В крайньому випадку можна взяти і фарфоровий, але він гірший, так як, на відміну від глини, не «дихає».
3. Вибирайте тільки питну очищену воду, краще всього підійде м'яка вода.
Оптимальна температура води для заварювання зеленого чаю - 80 градусів. Кипляча вода руйнує алкалоїди та ефірні масла, що значно погіршує смак напою і знижує його користь для організму.
4. Скільки часу заварювати зелений чай? Не більше однієї хвилини (якщо на упаковці чаю не вказано інший час), інакше з чайного листа витягується надмірна кількість дубильних речовин, і чай стає гірким.

Вживайте тільки свіжо приготований напій: остигаючи, чай втрачає більшість вітамінів, мінералів, амінокислот та ефірних олій.

Зелений чай визнаний першим з 10 продуктів, що сприяють здоров'ю та довголіттю. Мінімальна обробка цього сорту чаю зберігає більшість вітамінів, мінералів та інших біоактивних речовин, що впливають на всі органи і системи людського організму.
Науково доведені здатності чаю зміцнювати імунітет, знімати спазми судин головного мозку, активізувати роботу серця, покращувати сон, зміцнювати нервову систему, рятувати від депресії, підвищувати сексуальну енергію і боротися із зайвою вагою.

Розібравшись, як заварювати зелений чай правильно, ви обов'язково оціните неповторний смак і корисні властивості цього чудового напою.

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Чорний чай - це класика як в Англії, так і в Україні. Його люблять багато. Чашечка запашного тонізуючого чаю здатна...
Два великих кореня селери, 1-2 ст. л. рослинної олії, 2 ст. л. борошна, 1 жовток, 1 ст. води, сік половини лимона, сіль. Селеру...
Маленькі плямисті яйця перепелів нагадують радше не класичні яйця, а невеликі овальні камінці, хоча насправді це...
Харчування завжди позначається на організмі, отже, і на фігурі. З цієї причини дуже важливо вживати корисні продукти,...
Scroll To Top